КАКО "ПРЕЖИВЕТИ" ПОМЕРАЊЕ САТА? Ово су савети стручњака који ће вам помоћи да се адаптирате на летње рачунање времена

Novosti online

27. 03. 2021. у 22:38

ПОМЕРАЊЕ сата на летње рачунање времена може изазвати тегобе са сном, али и проблеме са срцем и крвним судовима.

КАКО ПРЕЖИВЕТИ ПОМЕРАЊЕ САТА? Ово су савети стручњака који ће вам помоћи да се адаптирате на летње рачунање времена

Фото: Депоситпхотос

Да бисте избегли непријатности, требало би да следите савете стручњака - сат ћемо померити за тили час, али последице могу трајати данима, док се организам не адаптира.

Ово су савети стручњака за лакшу адаптацију на летње рачунање времена:

1. Пазите када идете на спавање

Одржавање редовног ритма сна веома је важно за цело здравље, па ће и ово померање од једног сата имати ефекта на организам. Одржите ритам одласка на спавање и устајања, како би се тело прилагодило промени.

2. Изађите у шетњу

Боравак на сунчевој светлости стимулише тело, па ће вам помоћи да се изборите с поспаношћу или исцрпљеношћу. Сунце нам помаже и да синтетишемо витамин Д који је важан за имунитет. Прочитајте и у којим намирницама га има највише!

3. Не претерујте с кафом

Можда ћете посегнути за додатном шољом како бисте се разбудили али не би требало да претерате с кофеином, тело ће бити претерано стимулисано и нећете моћи да заспите због чега ће ритам бити додатно поремећен.

4. Не вежбајте

Звучи необично, обично нас вежбе испуњавају енергијом, добре су за расположење, одржавање телесне тежине и здравље кардиоваскуларног система. Али, неколико сати пре спавања не би требало да се бавите физичком активношћу, јер ће она послати "погрешни" сигнал телу да остане будно.

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)