НАЈВИШЕ БОЛЕ ДЕЧИЈЕ ЖРТВЕ И СУЗЕ: Смрт деце сведочи о страхотама страшног пролећа 1999. године (ФОТО)

Танјуг

24. 03. 2021. у 15:09

МИНИСТАРКА Дарија Кисић Тепавчевић и заменик градоначелника Београда Горан Весић положили су данас на Ташмајдану венце на Споменик деци страдалој у НАТО бомбардовању и оценили да све жртве, а посебно прекинута детињства, обавезују да памтимо страхоте пролећа 1999.

НАЈВИШЕ БОЛЕ ДЕЧИЈЕ ЖРТВЕ И СУЗЕ: Смрт деце сведочи о страхотама страшног пролећа 1999. године (ФОТО)

Фото: Д. Миловановић

- Никада нећемо дозволити да жртве тог трагичног догађаја буду заборављене, а оно што сваког човека највише боли то су дечје жртве и дечије сузе. Милица из Батајнице, Сања из Варварина, Бранимир из Алексинца и бројна друга прекинута детињства подсећају нас на све страхоте страшног пролећа 1999. године - рекла је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Одајући пошту свој деци страдалој у НАТО бомбардовању шаљемо поруку да се такво зло више никада и нигде не понови, навела је Дарија Кисић Тепавчевић.

Заменик градоначелника Горан Весић подсетио је да смрт мале Милице Ракић показује колико је невиних људи страдало у НАТО бомбардовању.

- Изгубљени дечји животи показују сву бесмисленост те агресије - рекао је Весић који је подсетио и да је бомбардовање 1999. године било пето бомбардовање Београда у 20. веку.

Србија ће, како каже, зато радити све да као земља буде "довољно снажна" да се такви догађаји никада више не понове.

- Ако се неко пита зашто је Србија економски и војно јача, нека се сети 1999, 1941. и 1944. и одговор ће бити јасан - рекао је Весић на дан када је пре 22 године почело НАТО бомбардовање, један од најтужнијих и најпотреснијих догађаја у нашој историји.

На споменик страдалој деци венце је положила и делегација из Требиња предвођена градоначелником Мирком Ћурићем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)