ХВАЛА ДАНИЈЕЛИ ШТАЈНФЕЛД: Зорана Михајловић- Њен пример ће подстаћи и друге жене

Novosti online

22. 03. 2021. у 21:13

ПОТПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић захвалила је глумици Данијели Штајнфелд на храбрости да пријави насилника који ју је сексуално напаствовао.

ХВАЛА ДАНИЈЕЛИ ШТАЈНФЕЛД: Зорана Михајловић- Њен пример ће подстаћи и друге жене

Зорана Михајловић

Истакла је да је згрожена речима које на снимку разговора изговара човек који је притом и јавна личност, саопштено је из кабинета Зоране Михајловић.

Она је истакла да верује да ће Штајнфелд својим примером подстаћи и друге жене да не ћуте и да пријаве насилнике, јер, како је рекла, нико није толико моћан да не одговара за недела која је учинио.

- Тужилаштво и надлежни органи су ту да раде свој посао, а на нама је да пружимо подршку жртвама, да их не осуђујемо и не виктимизујемо додатно, већ да као зрело друштво покажемо какву будућност за своју децу желимо, да негујемо културу ненасиља и поштовања једних према другима - рекла је Михајловић.

Како се наводи у саопштењу, Михајловић је нагласила да су речи које изговара Бранислав Лечић на снимку срамне и увредљиве за сваку жену, а посебно трауматичне за ону која је проживела сексуално насиље.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)