МЕРЕ НЕ ТРЕБА ПОПУШТАТИ - ВЕЋ УСКЛАДИТИ СА ЖИВОТОМ: Тиодоровић упозорава - "Време је да се боримо одлучно!"

Танјуг

22. 03. 2021. у 10:17

ЧЛАН медицинског дела Кризног штаба, епидемиолог Бранислав Тиодоровић, оценио је да најновија измена мера није попуштање, него усклађивање мера са животом.

МЕРЕ НЕ ТРЕБА ПОПУШТАТИ - ВЕЋ УСКЛАДИТИ СА ЖИВОТОМ: Тиодоровић упозорава - Време је да се боримо одлучно!

Фото: Принтскрин

Он је оценио да тренутно нема простора за попуштање од по неколико дана.

- Ми се налазимо у ванредној ситуацији, болнички капацитети и ковид амбулатне су препуњене. На путу смо, према томе, да ситуацију оценимо као катастрофалну - рекао је Тиодоровић за ТВ Прва.

Додао је да је тренутак да се проблемом бавимо одлучно, јер је у ковид болницама можда и највећи притисак до сада.

- Када би у месец, месец и по, спровели мере у потпуности, уз јаку контролу, и обухват, били би у другачијој ситуацији. Имали би само спорадичне случајеве, а не као сада - сматра он.

Тиодоровић је додао да ако би спроводили мере, до почетка лета би ситуација могла да буде боља, па да се размишља да се иде и на летовање.

О отварању угоститељских објеката и тржних центара разговараће се уколико наредних дана почне да опада број позитивних и оболелих, па се болнице мало растерете.

- Могуће је ако се буду мере поштовале до краја, да ћемо до следеће седмице имати бољу ситуацију, па да предвидимо када могу да функционишу и угоститељски објекти и тржни центри - рекао је он.

Истакао је да морамо много више да вакцнишемо да достигнемо колективни имунитет од 60-70 посто, да би као друштво били мирнији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)