ДВА НАЧИНА ЗА УЛАЗАК У ГРЧКУ: Негативан тест или вакцина, а ево да ли ће се признавати сва цепива

Танјуг

18. 03. 2021. у 15:31

ШЕФ УДРУЖЕЊА Грка у Србији Василиос Провелегиос изјавио је данас да ће услови за улазак у Грчку остати исти, односно да ће у ову земљу моћи да се уђе уз негативан ПЦР тест, потврду о примљеној вакцини против корона вируса или уз брзи антигенски тест који ће се радити на самој граници. Оно што је битно је најава да ће Грчка највероватније признавати све вакцине

ДВА НАЧИНА ЗА УЛАЗАК У ГРЧКУ: Негативан тест или вакцина, а ево да ли ће се признавати сва цепива

Фото: Депоситпхотос

Провелегиос је рекао да мисли да ће 14. маја границе Грчке бити отворене за све, у зависности од епидемиолошке ситуације.

- У Србији су рестриктивне мере, у Грчкој још рестриктивније, тамо грађани чак не могу да се шетају више од два километра од куће. Мере су примарне и од тога зависи улазак туриста - рекао је Провелегиос.

Говорећи о вакцинама против корона вируса, Провелегиос каже да је и руска Спутњик Ве вакцина одобрена за територију Грчке.

- Препорука ЕУ је била да се признају вакцине које се дају у западном свету, међутим свака земља ће имати право да одлучи да ли ће примити још неку. Врло вероватно ће се десити да су све вакцине добродошле. Антигенски тест који се ради ће показивати присуство антитела у свима који улазе у Грчку тако да мислим да из те перспективе проблема неће бити, - рекао је он.

Коментаришући дигиталне зелене сертификате, које је у среду предложила Европска комисија, Провелегиос је рекао да је та одлука још у повоју и да се још дефинише како ће они изгледати и шта ће садржати у информацијама.

- У овом тренутку ми још немамо ту информацију, али имамо информацију да ће се делити, а да ли ће се делити и грађанима Србије остаје да се види и којим путевима ће се то дешавати, - рекао је Провелегиос.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)