КРИЗНИ ШТАБ ЗА 2-3 ДАНА: Средње школе на онлајн настави до 12. марта - Министар Ружић о корони у школама

Танјуг

09. 03. 2021. у 15:02

ПОРАСТ броја заражених ученика ковидом-19 није алармантан и нема разлога за било какву бојазан, поручио је данас министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић који је рекао и да би следећа седница кирзног стаба требало да се одржи за два до три дана.

КРИЗНИ ШТАБ ЗА 2-3 ДАНА: Средње школе на онлајн настави до 12. марта - Министар Ружић о корони у школама

Фото Танјуг

Он је у Математичкој гимназији, где је отворио нови кабинет за информатику, рекао да број ученика заражених ковидом тренутно не прелази један одсто, а међу запосленима није виши од два одсто, оцењујући да образовни систем и даље није место где долази до трансимисије вируса.

Средње школе су на онлајн настави до 12. марта, а Ружић истиче да би таква мера требало да помогне у спречавању ширења инфекције међу најризичнијом старосном категоријом у образовном систему.

Изразио је очекивања да би следећа седница Кризног штаба, када би требало да се знају ефекти такве мере, као и да ли ће се она продужити, требало да буде у следећа два до три дана.

- До следеће седнице не знамо да ли ће се та мера и даље наставити. Ова мера је проактивна и превентивна и предложена од стране здравственог дела Кризног штаба - истакао је Ружић.

Подвлачи да нема разлога за било какву бојазан или претерану бригу и да "ситуација у образовном систему заиста није алармантна".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)