ЧУВЕНИ РУСКИ ДОБРОВОЉАЦ У КРИТИЧНОМ СТАЊУ: Алберт је на Косову изгубио око, бори се за живот у ковид болници у Батајници

Новости онлине

08. 03. 2021. у 17:15

АЛБЕРТ Ахсарбекович Андијев, легендарни добровољац из Русије који се борио на Косову и Метохији током НАТО агресије, је у критичном стању због корона вируса и налази се на лечењу у Батајничкој ковид болници.

ЧУВЕНИ РУСКИ ДОБРОВОЉАЦ У КРИТИЧНОМ СТАЊУ: Алберт је на Косову изгубио око, бори се за живот у ковид болници у Батајници

Фото: Принтсцреен

То су објавили његови ратни другови на друштвеним мрежама, уз жеље да овај велики човек што пре оздрави и победи опасну заразу.

Андијев, који је рођен у Јужној Осетији, 1999. године је прешао хиљаде километара да би бранио нашу земљу током НАТО бомбардовања.

По доласку на Косово Андијев је распоређен као снајпериста у 549. моторизовану бригаду која је бранила саму државну границу према Албанији и Македонији у дужини од 150 километара.

У акцији против терориста код Суве Реке погођен је у око, након чега је снајпер пребацио на друго раме и језиком обрисао нишан од крви. Наставио је да се бори све док се није онесвестио.

- Нисам изгубио око, већ сам га оставио, да бих се кад-тад вратио тамо и потражио то моје око, колико год то да ме буде коштало - рекао је једном приликом Андијев.

Рањен је у руку и ратни је војни инвалид 100 одсто. После рата је остао да живи у Србији, оженио се и добио сина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (17)

micko

09.03.2021. 07:15

Ne daj se Brate Alberte!!! Kakva smo mi zemlja i kako se brinu o junacima sa Košara, ovo je opet ko i kralj sa soluncima ... sad treba neke komunjare da dođu da bi njima bilo priznato šta su žrtvovali za tu istu zemlju!

Bg

09.03.2021. 11:55

Izdrzi junace Srbija je uz tebe.Dace Bog bices dobro.Borci sa Pastrika te podrzsvaju i ne samo tebe sve nase heroje.!!.Sebijo ovaj covek je heroj nemogu sve da pisem ovde ali pola njega je ostalo na Kosovu.

Ratni veteran sa Kosara

09.03.2021. 23:12

Нисте написали да Алберт није добио држављанство Србије за које је поднео захтев пре неколико година. Нека је на срамоту оних који одлучују о томе, док деле пасоше Србије глумцима и мигрантима.