ИТАЛИЈАНСКИ НОВИНАРИ ОДУШЕВЉЕНИ ВАКЦИНАЦИЈОМ У СРБЈИ: Организација је перфектна, пре ћемо овде примити цепиво, него у нашој земљи

Novosti online

06. 03. 2021. у 16:33

ИТАЛИЈАНСКИ НОВИНАРИ ОДУШЕВЉЕНИ ВАКЦИНАЦИЈОМ У СРБЈИ: Организација је перфектна, пре ћемо овде примити цепиво, него у нашој земљи

Заинтересовани за имунизацију бирају врсту заштите

НОВИНАРСКА екипа италијанске медијске куће РАИ, дошла је у Србију како би направила репортажу о вакцинисању. Поред Београда, посетили су и Смедерево, а како су изјавили, одушевљени су пре свега одличном организацијом, али и интересовањем грађана за вакцине против ковида-19.

Новинар Амадео Рикући и његов тим су већ неколико дана у Србији. Kако кажу, лично су се уверили да је Србија једна од водећих земаља у Европи по темпу вакцинације.

Након Београда, обишли су и Смедерево, где су једнако одушевљени сликом. Дугачки редови, који за врло кратко време нестану, љубазност и стручност медицинског особља, остављају највећи утисак.

- Одличне су импресије, просто све функционише у организацији управе и пријављивање дигитално, преко компјутера, до саме вакцинације, персонала који ради па чак и на овако малом месту какво је Смедерево - објашњава новинар РАИ.

Упитан да упореди сутуацију у Италији и Србији, Амадео одговара, да је вакцинација знатно спорија у Италији, и да се за сада вакцинишу само приоретне групе.

- У Италији па и у другим Еврпоским земљама се води кампања за вакцинацију која се не одвија жељеном брзином и свакако је спорије него што је овде. Kоји су разлози за то, ја не знам да вам кажем, али очигледно овде то функционише за разлику од наших земаља где то не функционише тако лако - сматра Рикући.

Италијански новинар и његов тим, нису вакцинисани против ковид-19 и не знају када ће бити. Уз шалу, кажу да ће се пре вакцинисати у нашој земљи.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Vatro Marx

06.03.2021. 21:41

Ponos je takve izjave procitao iz Srbije. Gradjani iz HR. CG Mak. BiH. i dosta stranaca koji se nalaze u Srbiju, Ipak malo pretjerujete ima dosta gradjana Srbiju koji nemogu doci na red da se vacijonisu.