МИНИСТАР ЛОНЧАР ЗА РТВ СЛОВЕНИЈА: Партнерство и заједничка борба свих држава Европе против корона вируса је најбоље решење

Б. Р.

04. 03. 2021. у 10:32

МИНИСТАР ЛОНЧАР ЗА РТВ СЛОВЕНИЈА: Партнерство и заједничка борба свих држава Европе против корона вируса је најбоље решење

Фото: Б. Р.

МИНИСТАР здравља у Влади Републике Србије др Златибор Лончар у интервјуу за државну телевизију Словеније истакао је да су за успех Србије у процесу имунизације грађана најзаслужнији председник Вучић и здравствени радници који су омогућили великом броју грађана Србије да се у кратком року вакцинишу против ковида 19.

У прилогу који је у среду увече емитован у централној информативној емисији “Дневник” на РТВ Словенија, истиче се велики успех Србије, која је шеста у свету по броју вакцинисаних И наводи да је наша земља само у прва два месеца ове године обезбедила преко два милиона доза вакцина, различитих произвођача.

Министар Лончар је том приликом истакао да партнерство И заједничка борба свих држава Европе, како оних које су у ЕУ тако и оних које још увек нису пуноправне чланице, мора бити императив уколико желимо да победимо у борби против корона вируса.

“Као што вируси не познају границе, тако и борба против корона вируса и свих других пошасти које угрожавају здравље становништва Европе, мора бити заједничка, И остати искључиво у домену здравства, а не политике. Србија данас има америчко-немачку вакцину (Пфизер), британску (Астра Зенеца), кинеску (Синопхарм) И руску (Спутник В). Дакле наше политичко опредељење, када су вакцине у питању, је искључиво интерес очувања здравља грађана Србије!

- Подсетићу вас да је Србија од зачетка члан иницијативе ЦОВАX И да је подржала овај програм и материјално, издвојивши неколико милиона евра за истраживање, производњу И куповину вакцина. Е сада, то што од ЦОВАX програма нисмо још увек добили ни једну једину дозу, није одлука Србије.  Са друге стране, Србија је донирала вакцине и Републици Северној Македонији, Босни и Херцеговини,  Црној Гори,  Републици Српској И тиме читавој Европи показала како партнерство, солидарност И сарадња  могу И требају да изгледају, у пракси - истакао је Лончар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)