МИНИСТАР ДАО ОБЈАШЊЕЊЕ О НОВИМ МЕРАМА: Ево на шта ће се оне тачно односити

Тањуг

25. 02. 2021. у 18:36

МИНИСТАР ДАО ОБЈАШЊЕЊЕ О НОВИМ МЕРАМА: Ево на шта ће се оне тачно односити

Фото: Танјуг

МИНИСТАР здравља Златибор Лончар изјавио је данас да чланови Кризног штаба већ два, три дана "мере" које ригорозније епидемиолошке мере да донесу, како би се спречило преношење вируса у епицентрима ширења - скијалиштима, а да се не угрозе остали који су поштовали досадашње мере.

Одговарајући на питање народног посланика из странке Јединствена Србија Животе Старчевића о могућим новим мерама због повећања броја заражених, Лончар је изразио наду да ће Кризни штаб на сутрашњој седници донети адекватне мере које ће спречити даље ширење вируса.

- Сутра је седница Кризног штаба, зато и оволико меримо већ два, три дана, јер бисмо да донесемо такве мере да се спречи ширење тамо где је то највећи проблем, да идемо циљано на њих, а да не кажњавамо оне људе који се придржавају мера - рекао је Лончар.

Навео је да је тренутно повећање броја заражених у Србији последица понашања на Копаонику, Златибору, али и у појединим бањама.

Лончар додаје да су се углавном млађи људи враћали из тих места заражени, прошли без тешких симптома, а да су пренели вирус на старије који су сада завршили у болницама.

Истиче и да су "на наплату" дошле и поједине журке на којима је било више људи.

Министар је казао да имају сазнања да су капацитети на планинама и даље попуњени и додао да ће инспекције наставити да спроводе ригорозну контролу.

Рекао је да се поново у многим болницама отварају црвене ковид зоне, да се лекари враћају са одмора и да се се поново отварају интензивне неге, те апеловао на грађане да поштују мере.

Такође, апеловао је и на оне који су примили прву дозу вакцине да се не опуштају, јер, подсећа, пун имунитет се стиче након друге вакцине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)