КРИЗНИ ШТАБ ЗАСЕДА У СРЕДУ: Поново расте број заражених, да ли нас чекају нове мере?

Новости онлине

22. 02. 2021. у 16:56

КРИЗНИ ШТАБ ЗАСЕДА У СРЕДУ: Поново расте број заражених, да ли нас чекају нове мере?

Фото: Танјуг

КРИЗНИ штаб за борбу против корона вируса заседаће у среду, од 8 часова.

Епидемиолог др Предраг Кон, члан Кризног штаба, рекао је јуче да је потребно "неко видљиво заоштравање мера".

Он је гостујући јуче на ТВ Прва, на питање да ли ће постојеће мере бити пооштрене, рекао да о томе још није расправљано, али да у оквиру медицинског дела Кризног штаба постоји мишљење да "неко видљиво заоштравање мора да постоји", јер пораст броја новозаражених представља додатни ризик на који треба реаговати.

Др Кон није прецизирао како би то "видљиво заоштравање" могло да изгледа, односно које би то нове мере могле да буду уведене.

Такође, додао је и да се интензивно прати ситуација у школама, пре свега средњим.

Све је више заражене деце, односно школараца, а тамо где је најкритичније, као што је то Врање, све средње школе и неколико основних прешле су на онлајн наставу.

Последњих дана говори се о томе би управо прелазак на онлајн наставу, као и краће радно време локала, могли да буду у склопу нових мера. Спомињало се чак и потпуно затварање утоститељских објеката у најкритчнијим градовима и општинама. С друге стране, како сазнајемо, могуће је да ће се ићи на то да контрола спровођења мера буде додатно појачана, односно да за сада никаве нове мере неће бити уведене.

Подсетимо, епидемиолошка ситуација у Србији и даље је веома забрињавајућа, а бројке из дана у дан расту, тако да смо данас поново дошли на близу 3.000 заражених за дан. Осим тога, лекари упозоравају да нам се болнице све брже пуне, као и да расте број првих прегледа у ковид амбулантама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)