ОДЛИЧАН ОДЗИВ ГРАЂАНА: За вакцинацију се до сада пријавило више од 1.060.000 људи

Танјуг

20. 02. 2021. у 09:45

ЗА вакцинацију против вируса корона се до сада пријавило више од 1.060.000 грађана, рекао је јутрос директор владине Канцеларије за ИТ и електронску управу Михаило Јовановић.

ОДЛИЧАН ОДЗИВ ГРАЂАНА: За вакцинацију се до сада пријавило више од 1.060.000 људи

Фото: М. Анђела

Он је за РТС навео да је до овог момента дато преко 1.135.000 вакцина, од чега је скоро 420.000 других доза односно ревакцина.

Када су у питању потврде о вакцинацији, Јовановић је казао да постоји неколико начина.

Фото: Танјуг

 

- Приликом вакцинације грађанима се даје папирна потврда о вакцинацији која се аутоматски шаље на имејл саопштен надлежнима, а следеће недеље, свесни да има оних који нису оставили имејл нити узели потврду, направићемо ''електронску услугу'', да свако може да поручи да потврда стигне на имејл - казао је Јовановић.

Он је издвојио добру сарадњу са локалним самоуправама, домовима здравља, болницама у логистичком смислу и додао да се очекује да данас и сутра буде још око 100.000 грађана вакцинисано.

Ако се неко накнадно одлучи за вакцинацију, треба само да се пријави преко система еУправе, каже Јовановић и додаје да систем потом функционише "објективно, по приоритетима".

- Њих је одредио Институт за јавно здравље ''Батут''. Прво позивамо грађане старије од 75 година, потом категорију од 65 до 74 године итд. Међу приоритетима су здравствени и просветни радници а иза тога иду млађи од 65 година - истакао је Јовановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)