ДРАМАТИЧНО, ЧОВЕК ОД 40 ГОДИНА СЕ БОРИ ЗА ЖИВОТ: ВМЦ Карабурма опет пуна - командант Удовичић упутио важан апел свим грађанима

Novosti online

10. 02. 2021. у 08:54

ДРАМАТИЧНО, ЧОВЕК ОД 40 ГОДИНА СЕ БОРИ ЗА ЖИВОТ: ВМЦ Карабурма опет пуна - командант Удовичић упутио важан апел свим грађанима

Фото: Д. Миловановић

У БОЛНИЦАМА у ковид систему у Београду поново расте број пацијента.

Командант у болници ВМЦ Карабурма Иво Удовичић рекао је за РТС да бројке показују да је епидемија далеко од смиривања и од краја. Истиче да је забрињавајуће то што се ковид болнице и даље пуне и да морамо да се придржавамо мера.

У тој болници су тренутно 82 пацијента, од којих је седам на респираторима.

- Нажалост, болница је пуна, и последње бројке указују да је епидемија далеко, далеко од смиривања и од краја.

Удовичић је рекао да има пацијената који имају 20 и 30 година, да је већина радно способна између 40 и 60 година, али да има многих који су старији од 70 и који су непокретни.

- Имамо једног пацијента који је у интензивној нези, у тешком стању и ми му се боримо за живот. 40 година, млад човек, чувао се на Копонику, али ето... Недовољно. Морамо бити опрезни, морамо водити рачуна где се крећемо, са ким смо у контакту - казао је Удовичић. 

Међу пацијентима има и оних који су се заразили између две дозе.

- Један од разлога за повећање броја оболелих је што су се људи опустили како је вакцинација узела маха. Добро је да имамо овако масовну вакцинацију али прва доза не даје сто посто заштиту. Тек 14 до 21 дан после друге дозе може да се каже да неко неће добити тежи облик ковида - рекао је Удовичић.

Пред предстојеће празнике Удовичић је апеловао на државу и грађане да поведу више рачуна.

- Немојте да вам тренутак или пар сати неког задовољства загорчају цео живот - упозорио је Удовичић.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)