НАСТАВЉА СЕ ВАКЦИНАЦИЈА У СРБИЈИ: Стижу нове дозе "Фајзера", отварају се нови пунктови за имунизацију

Новости онлине

01. 02. 2021. у 07:51

У СРБИЈИ ће данас бити настављена вакцинација против вируса корона, након што су претходног дана дезинфиковани сви пунктови на којима је обављана имунизација.

НАСТАВЉА СЕ ВАКЦИНАЦИЈА У СРБИЈИ: Стижу нове дозе Фајзера, отварају се нови пунктови за имунизацију

Фото архива

Екипа Завода за биоциде дезинфиковала је јуче хале три и 11 Београдског сајма, где је протеклих дана вакцинисано више од 50.000 људи. Током јучерашње паузе дезинфиковани су и сви домови здравља где се врши иминузација становништва.

Укупно је у престоници је до сада вакцинисано више од 100.000 грађана,

Заменик градоначелника Београда Горан Весић најавио је почетак ревакцинације од 8. фебруара.

Он је указао да је Србија друга земља у Европи, односно прва на континенту по броју вакцинисаних у односу на број становника, саопштено је из Градске управе Београд.

Иначе, у Србији је до сада вакцинисано 438.000 грађана, саопштила је јуче премијерка Ана Брнабић и истакла да нико не треба да се брине за ревакцину, јер се приликом доласка сваког контигента вакцина, одмах једна половина одваја за ревакцинацију.

Премијерка је подсетила да наша земља има потписан уговор о набавци 6,5 милиона доза вакцина против корона вируса и најавила да ће почетком недеље бити потписан нови уговор о набавци 11 милиона вакцина.

- Србија већ има потписан уговор о набавци 6,5 милиона, а са новим, додатним количинама, то ће укупно бити 11 милиона вакцина.

Она је додала да данас стиже одређена количина Фајзерове вакцине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)