"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Београд добија још два споменика

М. Стевановић - М. Марковић

27. 01. 2021. у 10:03

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Београд добија још два споменика

Фото: М. Стевановић

ЗАМЕНИК градоначелника Београда Горан Весић открио је за Новости да Београд добија још два значајна споменика.

Наиме, Весић је приликом обиласка споменика Стефану Немањи са нашом екипом, а уочи свечаног отварања које је заказано за вечерас у 20 сати, открио да ће престоница добити још два споменика посвећена великанима из лозе Немањића.


Београд ће најпре добити споменик Деспоту Стефану Лазаревићу, који је припадао лози Немањића по мајци, а у време чије владавине је Београд постао српска престоница.

Други великан из лозе Немањића који ће добити споменик у Београду, јесте краљ Драгутин, који је, како Весић истиче, врло значајан за наш главни град.

-Ми се понекад понашамо као да наша историја почиње од 1804. године. Међутим, Србија има величанствен средњи век, који се мора поштовати и мора се знати. Управо зато се овде на споменику Стефану Немањи, између осталог, налази и родослов Немањића, који наша деца треба да знају-истакао је Весић за Новости

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Sasa

27.01.2021. 13:09

Beograd je prestonica Srbije, pa unjemu ne treba podizati spomenike samo onim vladarima koji su vezani za Beograd vec svim srpskim velikanima. Pre svega treba podici spomenik Milosu Obilicu, a zatim i jedinstvenu spomenik cetvorici srpskih vojvoda- pobednika u Prvom svetskom ratu, kao i despotu Stefanu Lazarevicu. Ostali treba da pricekaju.

Rade

27.01.2021. 14:58

I treba,takodje svuda treba da se vidite Srbske zastave!!!pogledajte Hrvatsku,zastava ko da je neki praznik?samo mi Srbi negujemo i pljuljemo po našoj istoriji,i takve ljude treba ignorisati a ako su iz političke strukture ignor do gašenja!!!Živela Srbija