УЧИТЕ ФИЗИКУ УЗ ГЕНИЈАЛЦА КОЈИ У ДВА ИНДЕКСА ИМА 84 ДЕСЕТКЕ!

Промо

26. 01. 2021. у 12:00

УЧИТЕ ФИЗИКУ УЗ ГЕНИЈАЛЦА КОЈИ У ДВА ИНДЕКСА ИМА 84 ДЕСЕТКЕ!

Фото: Промо

НA Електротехничком факултету завршио је смер наноелектроника, оптоелектроника и ласерска техника, модул физичка електроника са свим десеткама, а највише оцене има и у индексу са Физичког факултета, смер теоријска и експериментална физика... Укупно – 84 десетке!

Дипломирани физичар и инжењер електротехнике Стефан Ђорђевић (23) завршио је два факултета у року, не признајући деветку као добру оцену. Своје знање увелико дели као сарадник у настави Физичког факултета, а ускоро ће предавати и за онлајн катедром – на Моззартовом јутјуб каналу.


• И после свих тих положених испита, и даље сам жељан знања, па планирам мастер и докторске студије, у Србији или иностранству. Подршка компаније Моззарт на том путу ће ми бити од великог значаја, јер желим да остварим контакт са најбољим светским научницима из ових области, а потом да преносим знање у нашој земљи – истиче Стефан.
Овај генијалац већ помаже млађим колегама да савладају тешко градиво.

• Држим вежбе на курсу четврте године из релативистичке квантне механике. Студенти кажу да лепо објашњавам, па се надам да ће и предавања која ће се емитовати на Моззартовом јутјуб каналу бити занимљива. Веома сам узбуђен што сам добио такву прилику.

Стефан је желео да студира само физику, али је после математичке гимназије схватио да је увелико спреман за прве две године факултета.

Фото: Промо

• Знао сам градиво, јер сам ишао на бројна такмичења. Зато сам решио да упишем паралелно и ЕТФ. Није ми било тешко, напротив. Знао сам да ћу бити продуктивнији ако упишем два факултета. И без проблема сам полагао испите на оба. Нисам био задовољен просеком 9,7 или 9,8, поништавао сам деветке јер сам знао да су то биле само ситне грешке у рачуну. На крају сам имао све десетке на оба факултета. То је количина испита као три пута да сам завршио Правни факултет. Али, права никад не бих успео да завршим, физика је моја љубав и желим да преносим то знање – закључује Стефан.


ПОДРШКА МЛАДИМ ГЕНИЈАЛЦИМА

Моззартов тим младих генијалаца чине таленти из области науке, културе, спорта...
• Наша компанија пружа континуирану подршку младим надама: Веселину Манојловићу који је на докторским студијама на Оксфорду, Матији Глишићу који погађа престижни француски колеџ, подржали смо балерину Теодору Вујков, виолинисткињу Софију Главичић, каратисткињу Емилију Антанасијевић, донирали смо клавир седмогодишњем композитору Андреју Стојановићу, који са породицом живи у Ослу и већ осваја награде на највећим међународним такмичењима – истиче Борјан Поповић, директор корпоративних комуникација у Моззарту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

MP

26.01.2021. 13:14

Svaka čast ovom mladom čoveku za uspehe u savladavanju znanja iz fizike i elektrotehnike. Verujem da je takav uspeh do sada nezabeležen u Srbiji. Ostaje gorko pitanje: Ko će bolje proći u životu, on ili "sega-mega" diplomci?

Zoran

26.01.2021. 17:42

Svaka cast Stefane, ti si primjer za sve u Srbiji i u mojim ocima si veci od najvecih. Zelim ti svu srecu u zivotu i radu i volio bih da svoju pamet i znanje iskoristis u Srbiji za dobrobit svoju i svog naroda, a ne da te kao najljepsi cvijet na livadi ubere stranac, koji te nije ni odgojio ni odskolovao. Ali i to neka bude tvoj izbor i tvoja odluka.