ПОЧИЊЕ СА РАДОМ У 11 ЧАСОВА: На Београдском сајму од данас вакцинација и у хали 3

Novosti online

25. 01. 2021. у 08:55

ПОЧИЊЕ СА РАДОМ У 11 ЧАСОВА: На Београдском сајму од данас вакцинација и у хали 3

Фото: Град Београд

ВАКЦИНАЦИЈА против корона вируса настављена је и данас на Београдском сајму где ће се, од 11 сати, имунизација вршити и у хали 3.

-Град Београд је припремио нови пункт за вакцинацију суграђана- рекао је јутрос заменик градоначелника Горан Весић и додао да је капацитет хале 3 већи него капацитет хале 11, где се вакцинација већ врши.

Весић је најавио да ће вакцинација у хали 3 почети у 11 сати.

-На Београдском сајму, када ова два пункта буду заједнички радила, а то је данас у 11 сати, моћи ћемо да вакцинишемо већ у овом дану око 8.000 грађана. Очекујемо да ћемо капацитете повећавати у наредним данима, како би се вакцинисали сви Београђани - рекао је Весић.

Подсетио је да у свих 17 београдских општина раде кол центри путем којих суграђани старији од 65 година могу добити помоћ око пријаве за вакцинацију и превоза до места где се имунизација врши.


-Чињеница да је највише вакцинисано здравствених радника и пензионера говори о томе да су приоритетне групе најзаступљеније када су у питању људи који су вакцинисани, а податак од 48,5 одсто мушкараца и 51,5 одсто жена говори да пратимо и полну структуру становништва - рекао је Весић.

Додао је да није задовољан тиме што Београд није међу првих пет градова, када је у питању проценат становништва који се вакцинисао.

-Најтеже је тај проценат постићи у Београду, обзиром на то да Београд има највише становника, али потрудићемо се да у наредним данима, отварањем нових пунктова, уз повећање капацитета наших домова здравља који од јуче раде у две смене и вакцинишу грађане, повећамо тај проценат - додао је Весић.

Још једном је позвао све да се вакцинишу јер је, истиче, вакцина једини начин да изађемо на крај са епидемијом и вратимо се нормалном животу.

-Што се пре вакцинишемо, пре ћемо се вратити животу као пре марта прошле године - поручио је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)