ОД АПРИЛА ДА ПОЧНЕМО ДА РАДИМО: Протест удружења "Ивент индустрија" испред Владе Србије и два министарства

М. Ћ.

21. 01. 2021. у 18:50

ОД АПРИЛА ДА ПОЧНЕМО ДА РАДИМО: Протест удружења Ивент индустрија испред Владе Србије и два министарства

Фото Ж. Кнежевић

УДРУЖЕЊЕ "Ивент индустрија" организовало је данас, симболично, у 12.05, десетоминутни протест на три локације у центру Београда, и то без окупљања људи, са циљем да се упозоре државни органи на драматично тежак положај у ком се, од марта 2020, услед пандемије ковида 19, налазе организатори масовних догађаја у Србији.

Све се дешавало у Немањиној улици, испред зграде Владе Републике Србије и пред Министарством трговине, као и у Кнеза Милоша, испред Министарства финансија.

Испред зграде Владе постављен је велики број столица повезаних ланцима, уз катанце, а на свакој од њих исписана је одређена делатност чије је функционисање већ дуже време онемогућено. Заменик председника Управног одбора удружења, Бошко Бубања, напоменуо је да ову индустрију чине фирме чија је основна делатност организовање прослава, свадби, корпоративних дешавања...

- Неколико стотина фирми, неколико хиљада запослених, неколико десетина хиљада чланова њихових породица су без икаквих примања - истиче Бубања. - Држава нас не препознаје као посебну браншу. Нисмо угоститељи, нити туристичке агенције, ресторани, барови, клубови, сплавови и слично. Пре 10 месеци Влада је закључала једну привредну делатност, и тај кључ је неко изгубио. Он хитно мора да се нађе, јер људи више немају средстава за живот.

Бубања је завапио:

- У априлу, када вакцина почне да делује, ми морамо да почнемо да радимо. То је наш кључни захтев. Спремни смо да применимо најстроже мере заштите, али је неопходно да се крене да се разговара сада. За организовање прослава, свадби и других великих скупова потребно је време.

Бубања је, за крај, поручио да је ово последњи протест који "Ивент индустрија" организује без масовног присуства људи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)