ПРЕДСЕДНИК: Постоји план и за вакцинацију Срба на КиМ

Танјуг

19. 01. 2021. у 09:56

ПРЕДСЕДНИК: Постоји план и за вакцинацију Срба на КиМ

Фото: Принтсцреен

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да постоји план и за вакцинацију Срба на КиМ и додао да је Србија спремна, колико буде била у могућност, да и за албанско становништво издвоји вакцине.

Вучић је, одговарајући на питање да ли постоји план вакцинације за Србе на КиМ, казао да држава тражи "хибридни начин" за то, што подразумева да ће део грађана бити вакцинисан на северу Косова, део у општини Рашка, део у Врању и Бујановцу, али да предстоји да се нађе начин где ће бити вакцинисани грађани из централног Косова.

-У сваком случају, посебан део Оперативног тима за вакцинацију заједно за Канцеларијом за КиМ бринуће о нашем народу - рекао је Вучић.

Истакао је да ће Србија увек наћи начин да помогне свом становништву на КиМ, као што је то чинила и до сада, иако то, подсећа, није лако због полтике коју Приштина води.

Помоћ коју Срби, каже Вучић, добијају од своје државе не угрожава никог, већ је део "националног кључа".

-Као што је за њих Косово независна држава, тако је оно за нас део Србије, посебно због бриге за српски народ који тамо живи и који Косово доживљава као своју територију - навео је Вучић.

На питање да ли очекује да ће бити проблема са доставом вакцина, с обзиром на раније искуство када је Приштина покушала да забрани вакцинацију нашег становништва на КиМ, Вучић је кратко одговорио "политика је чудо" и додао да ће Србија наћи начин.

Подсетио је да су из Приштине издали црвени налог за хапшење људи који су достављали вакцине, па је Србија, додаје, морала да их скрива, као и лекове, вакцине...

-Склањали смо све да не би уништили... Да су хтели вакцине да дају Албанцима, ми бисмо рекли "у реду је", али они су хтели да их униште - рекао је Вучић.

Србија ће, наглашава, наћи начин да помогне свом народу, исто онако како је успевала да у време такси напуни продавнице робом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (52)

Ivana

19.01.2021. 22:32

Srbija će uvek način da pomogne Srbima u regionu, hvala predsedniče što na sve načine pokušavate da našu državu jačate. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče koji zaista činite da Srbija bude jaka i stabilna.

Andjela

20.01.2021. 09:28

Obezbedjena vakcina, uslovi za vakcinaciju, strucna lica, ma sve sto je bilo u moci drzave , sada je na nama da pokazemo odgovornost i odazovemo se svi jer samo kolektivnom imunizacijom ovo zlo mozemo pobediti i vratiti se normalnom zivotu !