ДОКТОРКА ГРУЈИЧИЋ ПОСЛАЛА СНАЖНУ ПОРУКУ НА ФЕЈСБУКУ: Жртва неких људи не сме да буде узалудна - из овога морамо изаћи као бољи људи!

Новости онлајн

04. 01. 2021. у 22:34

ДОКТОРКА ГРУЈИЧИЋ ПОСЛАЛА СНАЖНУ ПОРУКУ НА ФЕЈСБУКУ: Жртва неких људи не сме да буде узалудна - из овога морамо изаћи као бољи људи!

Фото: Принтсцреен/РТС

ДОКТОРКА Даница Грујичић упутила је честитку поводом Нове година на Фејсбуку у којој је грађанима поручила да је корона велики изазов за друштво, али да нас је научила да ценимо здравље и живот, као и то колико је важно да мислимо на друге.

- Ову годину нажалост не можемо да памтимо по путовањима, концертима, масовним дружењима и окупљањима, ову годину обележила је пандемија и карантим. Моје колеге широм света ће је памтити по раду у најризничнијим и најнапорнијим условима.

- По огромном броју пацијената и борби са КОВИДом. Као лекар научила сам да све гледам позитивно и са надом да ће на крају бити добро. Тако и целу ову ситуацију гледам, свет је успорио, имали смо прилику да урадимо све оно за шта смо говорили годинама да немамо времена. Развила се већа солидарност и емпатија. Породице су биле на окупу више него икада, сви смо успорили свој темпо живота и посветили си најбилижима.

- Верујем да смо схватили у ово време да материјалне ствари и скупа путавања нису најважнија, да можемо да живимо и без одседања по најскупљим ресторанима и хотелима. Научили смо да ценимо здравље и живот, и колико је важно да мислимо на друге. Ако смо у пуној снази и иммао одличан имунитет, важно је да чувамо оног поред нас који није таквог здравственог стања. Иако је ова пандемија нанела огромну штету свим државама и друштвима, добили смо опомену да ценимо оне непролазне и вечне ствари у нашим животима!

- Још једном користим прилику да изразим дивљење мојим колегама који су радили у ковид зони, који скоро годину дана сваког дана раде смене у скафандерима. Лекари, медицинске сестре, техничари, медицинско особље, чистачице.... учинили су велики напор и надам се да људи данас разумеју колико је важно здравство и колико морамо да улажемо у њега и у наше медицинаре. Нажалост изгубили смо дивне и велике људе у овом хаосу. Њихова жртва не сме да буде узалудна, из овога ако ништа друго морамо изаћи као бољи људи са више саосећања и емпатије. Свима желим на првом месту да буду и здрави, и да чувају своје здравље... ако се боре са болешћу да је победе! Да имају самилости и емпатије за друге, да буду на окупу са својим ближњима, и да нас сваке наредне године буде све више!

- Да никада више не доживимо овакву годину и да свака наредна буде боља!

 - ХВАЛА СВИМА КОЈИ СУ У ОВИМ ТЕШКИМ ВРЕМЕНИМА УЛОЖИЛИ ТРУД ДА ПОБЕДИМО - поручила је докторка Грујичић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Petsr

04.01.2021. 23:25

Firme koje proizvode herbicide, pesticide su pokušavale sve semenare u svetu tako da više ne možete posaditi luk a da ne bude crvav i morate prskati jabuke 24 puta prije branja. Farmaceutske kuće još nisu uspele ta zatruju toliko ljude da se ne mogu razmnožavati. Tek kad budemo kupovali sjeme od njih za bebu znači da su uspjeli ali onda ćemo morati piti hiljade lijekova da ga održavano u životu. Zato imamo viruse koji napadaju ljude kao i maline i jabuke i moramo ih prskati ili vakcinisani za svaku bolest jer su neotporni. Tako ćemo i mi postati neotporni jer nas truju i zarazuju. Ljudi koji su imali koronu su plaćali cca 250 eura razne lijekova. Eto biznisa, pesticidi, herbicidi i na kraju total. Jedini spas za svijet da počne od nule, da sav novac propadne. Zato što su pojedinci toliko bogati da mogu da kupe vlade.