СКАНДАЛОЗНО ПОНАШАЊЕ ЕКИПЕ Н1! Епархија бачка издала саопштење: Воде трајну хајку против СПЦ, изазвали су немио догађај

З.Грумић

02. 01. 2021. у 17:53

СКАНДАЛОЗНО ПОНАШАЊЕ ЕКИПЕ Н1! Епархија бачка издала саопштење: Воде трајну хајку против СПЦ, изазвали су немио догађај

Фото: Принтскрин

ЕПАРХИЈА бачка издала је саопштење у ком је навела да је екипа Телевизије Н1 изазвала немили догашај на помену жртвама злогласне Рације. Саопштење преносимо у целости.

"У понедељак, 4. јануара 2021. године, када је Епархија бачка, у Светобоговачком храму у Србрану, у сарадњи са службеним државним органима, организовала је помен жртвама злогласне Рације, који ће се именовати почетком новембра. , пре самог почетка овог молитвеног чина, без неочекиваних претходних најава или позива од стране организатора (Српске православне цркве), чланови новинарских екипа Телевизије Н1 су покушали да самостално користе у храму и раде шта ће против њега, јер он против њега Православне Цркве.

И поред приступних молби службеног лица Епархије бачке да поштују светиште храма и молитве жртвама фашизма, да угасе камере и не злоупотребљавају разговор, екипа Телевизије Н1 то није учинила. Верујемо да ће ова медијска кућа бити недозвољено снимљена у материјалу злоупотребе и прилагодити својој основној конструкцији, а то је да Српска православна црква не дозволи медијима да „ради свој посао“ и да тако „смири своје мишљење“.

Таква теза је неистинита. Много телевизијских екипа које су до сада известиле о догађајима у организацијама Српске Православне Цркве биле су и биће дочекање добровољцем. И убудуће ће им бити омогућено да професионално, поштују новинарску и људску етику, раде свој посао, односно да обавезују јавост. Телевизијски пренос централног помена жртвама Рација је реализовала Радио-телевизија Војводине и тиме су грађани Србије благовремено обавештени о овом догађају.

Надамо се да ће бити Телевизија Н1, као и њене подручне медијске установе, променити досађивање непривремених начина рада и претходно прибавити потребне дозволе или акредитације за обавештавање о догађајима у организацијама Српског законодавства. у просторијама тих установа. То је најновији у новинском послу - има позив и акредитацију. Надамо се да ћемо Телевизија Н1 постићи право непокретности нечијег власништва и да је Црква власника у свом пространом погледу оног за кога сматра да га треба поздравити. Како би било, на пример, да било ко из Српских православних цркава буде у канцеларијама и студију Телевизија Н1 када и како хоће? Било би то нечувено, зар не ?! "

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

Bonaparta

04.01.2021. 18:29

TV N1 svi treba da otvoreno bojkotuju i zabranjuju joj pristup bilo gde. Da li su njihovi novinari i urednik normalni sami procenite. Jedan detalj sve govori. Sve vreme praznika emituju program protiv interesa države Srbije i građana Srbije. Sve svetske TV a imam ih preko 200na svojoj kablovskoj emitovala su prikladan program za praznične dane, samo oni su imali priloge protiv države, političkog sistema i pravoslavne crkve. Drugo RATEL daim da rok da se registruju u Srbiji u roku od 30-45 dana u protivnom da im zabrane rad.

Blokada

04.01.2021. 20:14

@Bonaparta - N1 je najobjektivniji medij. Da ne postoji, do građana ne bi stizale i informacije koje nisu u interesu vlasti. Svima smeta jedan medij koji ima drugačije mišljenje, naspram svih ostalih medija.

RAKONI

04.01.2021. 19:27

Pojedine Srpske medijske kuce treba pod hitno ukinuti i zabraniti im ralji rad jer emituju takve stvari koje ne da nemaju nikakav ukus vec truju mlade generacije sa bljutavim sardzajem !! Nisam za cenzuru ali vlada Srbije treba da osnuje kancelariju koja ce da se bavi sa emitovanjem koje prelazi granice dobrog ukusa koje svaki dan gledamo u realiti programima kao i profesionalno ponasanje reportera !!