НОВА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА У ПЕТАК УЈУТРУ: Да ли је пред нама викенд са блажим мерама?

Новости онлајн

16. 12. 2020. у 13:03

НОВА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА У ПЕТАК УЈУТРУ: Да ли је пред нама викенд са блажим мерама?

Фото: Танјуг

СЕДНИЦА Кризног штаба за борбу против короне на којој се очекује доношење нових мера биће одржана у петак ујутро у 8 часова.

На овој седници могла би бити донета одлука којом ће се ублажити поједине досадашње мере. Првенствено, оне које се односе на радно време радњи, али и локала услужне делатности, попут физерских салона.

Тренутно у Немањиној 11 круже разне варијанте могућих мера, међутим, за сада се ништа не зна поуздано. Нико не искључује делимичну либерализацију мера која би практично значила да и неке друге радње осим прехрамбених и апотека раде викендом, како је нагласила у премијерка Брнабић. Више о томе прочитајте у посебној вести КЛИКОМ ОВДЕ!

У петак истичу продужене мере

Подсетмо, управо у петак, 18. децембра, истиче једна мера која је продужена на седници Кризног штаба у понедељак, а то је да сви угоститељски и већина трговинских објеката ради до 17 часова, а да викендом не ради.

Како је тада најавила др Дарија Кисић Тепавчевић, чланица овог штаба, накнадно ће се одлучивити шта ће даље бити са мерама.

- Све рестриктивне мере које су важиле до сада биће на снази до петка, 18. децембра, а након тога ћемо се поново састати и сагледати да ли ћемо уводити додатне мере или променити постојеће - рекла је у понедељак др Кисић Тепавчевић.

Премијерка Брнабић: Да пустимо људе да раде

Да би нове мере могле да иду у првацу попуштања, јуче је најавила и премијерка Ана Брнабић. Она је изјавила да је лично потпуно против забране кретања и затварања продавница и занатских радњи викендом, "јер ти грађани морају да зарађују и хране своју децу".

Брнабић је навела да ће забрана бити уведена уколико буде неопходна, али је истакла да верује у одговорност појединца.

- Уколико бројеви наставе да падају, а то зависи од свакога од нас, мислим да ћемо моћи бар викендом до 14 часова, 15 часова да пустимо те људе да раде - изјавила је она јуче и додала.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)