ДЕО СТУДЕНТСКОГ ДОМА ПРЕТВОРЕН У КОВИД БОЛНИЦУ: Хостел у "Краљу Александру I" намењен за студенте са короном

Novosti online

09. 12. 2020. у 10:43

ДЕО СТУДЕНТСКОГ ДОМА ПРЕТВОРЕН У КОВИД БОЛНИЦУ: Хостел у Краљу Александру I намењен за студенте са короном

Фото: М. Анђела

ХОСТЕЛ у студентском дому "Краљ Александар I" претворен је у ковид болницу где се лече студенти са блажом клиничком сликом или без симптома, каже директор Студентског центра "Београд" Горан Минић.Он је за ТВ Пинк навео да је 11 соба опредељено за студенте са сумњом на ковид 19, који чекају резултате тестирања, а да је 15 трокреветних соба намењено за заражене академце.

Он је за ТВ Пинк навео да је 11 соба опредељено за студенте са сумњом на ковид 19, који чекају резултате тестирања, а да је 15 трокреветних соба намењено за заражене академце.

- Од 24. новембра хостел у студентском дому "Краљ Александар И" претворен је у ковид болницу. Дом Лола има посебан улаз и функционише посебно и нормално - рекао је Минић и додао да је за привремену болницу надлежна Студентска поликлиника.

Студентима се, како је рекао, допрема храна до врата од соба, како би се избегло ширење заразе.

Минић је апеловао на студенте да се, чим осете симптоме, јаве респираторној амбуланти Студенске поликлинике која дежура 24 сата у Проме Матеје 29.

Наводи да одређени број студената који су без симптома или са блажим симптомима одлазе својим кућама у места пребивалишта, а део њих време у изолацији проводи и у привременом смештају код родбине, пријатеља.

Према инструкцијама Студентске поликлинике студенти код којих је прошло више од 14 дана од заражавања, враћају се у студентске домове, само уз потврду Студентске поликлинике.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)