НА СНАЗИ ЦРВЕНИ МЕТЕОАЛАРМ: Оркански удари ветра у Србији, ево до када ће трајати

Танјуг

07. 12. 2020. у 07:16

ТОКОМ прве декаде децембра у кошавском подручју дуваће јак и олујни југоисточни ветар, а на југу Баната и са орканским ударима, упозорава РХМЗ.

НА СНАЗИ ЦРВЕНИ МЕТЕОАЛАРМ: Оркански удари ветра у Србији, ево до када ће трајати

Фото: К. Михајловић/Депоситпхотос

Најјачи удари ветра очекују се данас и сутра пре подне на југу Баната од 100 до 140 км/х (28 до 40 м/с), а у Београду од 70 до 80 км/х (20 до 23 м/с).

У осталим данима удари кошаве на југу Баната биће углавном до 28 м/с (до 100 км/х), а на подручју Београда до 60 км/х (17 м/с).

У Србији ће данас бити облачно, хладније, местимично киша, на високим планинама (изнад 1.000 м) краткотрајно појава снега.

У Тимочкој Крајини се очекује појава влажног снега, а могућа је и киша која ће се у току ноћи ка уторку ледити при тлу.

Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни, у кошавском подручју јак и олујни, крајем дана и увече у слабљењу. Јутарња температура од 2 до 7, највиша дневна од 6 до 12 степени.

У Београду ће бити облачно, хладније, повремено киша. Ветар умерен и јак, ујутро повремено и олујни, јужни и југоисточни, крајем дана и увече у слабљењу. Јутарња температура око 6, највиша дневна око 9 степени.

Према изгледима времена за наредних седам дана, до 14. децембра, током целог периода пролазна наоблачења са кишом, на високим планинама са снегом.

Прва два дана у кошавском подручју дуваће умерен и јак југоисточни ветар, а на југу Баната и са олујним ударима, од четвртка у слабљењу, а крајем периода у скретању на сверозападни. Дневна темература у границама просека или мало изнад просека.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)