"ОКАНИМО СЕ ТЕОРИЈА ЗАВЕРЕ": Ђерлек - "Вакцинација је спас, полако се приближавамо пику"

Тањуг

06. 12. 2020. у 11:22

ДРЖАВНИ секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек изјавио је данас да је ситуација с епидемијом вируса корона у целој земљи и даље веома озбиљна, тешка и неизвесна.

ОКАНИМО СЕ ТЕОРИЈА ЗАВЕРЕ: Ђерлек - Вакцинација је спас, полако се приближавамо пику

Фото: Танјуг/Раде Прелић

Ђерлек је за ТВ Прва рекао да су у Београду показатељи мало бољи него што су били, али да то не сме да нас завара.

Он је истакао да је протекла ноћ у главном граду била тешка и да је било 70 интерклиничких превоза, плус превози пацијената у цовид болнице у унутрашњости Србије.

Указујући да смо достигли висок број новооболелих, Ђерлек је истакао да се болнице пуне и да је данас хоспиталоизовано 147 пацијената више него јуче.

Говорећи о вакцини, Ђерлек је рекао да се, ако Агенција за лекове да позитивно мишљење о вакцини, треба оканити теорија завере и приступити вакцинацији јер, како је рекао, имамо опцију или да се сви заразимо, "па ко преживи" или да се вакцинацијом заштитимо.

Здравствени систем је еластичан и доста отпоран, а болница у Батајници дошла је, истиче, у право време.

Он је, међутим, указао да није поента само отварати нова ковид места, већ је поента и да се грађани у наредних седам до 14 дана максимално придржавају мера.


- Полако се приближавамо пику, али нисмо достигли тај плафон после којег бисмо могли да се надамо заравњењу криве и паду броја оболелих - рекао је Ðерлек.

Он је додао да ће струка направити евалуацију после седам до 10 дана примене нових мера и одлучити да ли ће и после тога те мере бити потребне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)