ОД ДАНАС НОВЕ МЕРЕ У СРБИЈИ: Обратите пажњу - ево шта се све мења

Б. Р.

04. 12. 2020. у 07:17

ОД ДАНАС НОВЕ МЕРЕ У СРБИЈИ: Обратите пажњу - ево шта се све мења

Фото: Танјуг

ВЛАДА Србије усвојила је јуче нове мере за борбу против ковида, који је за 24 сата однео још 61 живот у нашој земљи, док је на 22.243 тестираних на вирус корона позитивно 7.802.

Од данас ће радно време трговина, ресторана, фризерских и козметичких салона, теретана, базена, играоница бити до 17 сати, а викендом неће радити.

Продавнице прехрамбене робе, киосци, и радним данима и викендом могу да раде до 21 сат, а апотеке и бензинске пумпе без ограничења. Пијаце ће бити отворене и у данима викенда до 15 часова, док ресторани и барови у оквиру хотела и приватних смештаја, могу пружати услуге искључиво пријављеним гостима до 21 сат свакога дана.

По одлуци Владе, ординације и лабораторије могу да раде током читавог дана, укључујући и викенд. Објекти и радње у којима се пружају услуге при чијем обављању није потребно присуство корисника или су присуство и контакт ограниченог трајања, попут сервиса беле технике, техничких сервиса, кројача, обућара и стаклорезачких радњи могу радити радним данима до 21 час, а суботом до 17 часова.

Спортски објекти радиће и викендом, али само за регистрована такмичења. Установе културе свим данима радиће до 17 часова.

Све ове мере усвојене су са циљем свођења социјалних контаката на минимум, а из Владе је најављено да ће надлежне инспекције и комунална милиција строго контролисати њихово поштовање. Циљ је да се обузда епидемија и смањи притисак на болнице у којима је чак 7.726 оболелих од ковида, од којих 288 на респираторима.  

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)