НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ УРУЧИО УКАЗЕ ПРЕДСЕДНИКА: Унапређења за припаднике Војске Србије од стране председника Републике и врховног команданта

Новости онлајн

03. 12. 2020. у 14:47

НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ УРУЧИО УКАЗЕ ПРЕДСЕДНИКА: Унапређења за припаднике Војске Србије од стране председника Републике и врховног команданта

Фото: Министарство одбране

ПРЕДСЕДНИК Владе и министар одбране др Небојша Стефановић уручио је данас указе председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, о ванредном унапређењу у чин генерал-мајора заменику команданта Копнене војске бригадном генералу Владети Балтићу и указе о унапређењу у чин бригадног генерала команданту 204. ваздухопловне бригаде пуковнику Бранету Крњајићу и команданту 98. ваздухопловне бригаде пуковнику Зорану Продановићу.

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић честитали су генералима унапређења.

Министар Стефановић пожелео је генералима да наставе да раде вредно и квалитетно, додајући да председник Вучић и Србија од њих и у даљем раду очекују много.

Генерал-мајор Владета Балтић завршио је Генералштабно усавршавање 2010. године. У чину пуковника био је од 2002. године, а у чину бригадног генерала од 2018. године. Био је на дужностима команданта 252. оклопне бригаде, начелника Штаба и заменика команданта Друге бригаде копнене војске, начелника штаба Команде копнене војске, а од 2018. године на дужности је заменика команданта Копнене војске. Одликован је од стране председника Републике сребрном медаљом за заслуге, а такође је носилац Ордена заслуга за одбрану и безбедност другог степена, војних спомен-медаља за учешће у борбеним дејствима у СФРЈ и СРЈ, Војне спомен-медаље за изузетне резултате у војној служби – први пути и Ордена за заслуге у области одбране и безбедности трећег степена.

Бригадни генерал Бране Крњајић завршио је Генералштабно усавршавање 2014. године и Високе студије безбедности и одбране 2020. године. У чину пуковника био је од 2014. године. Био је на дужностима заменика команданта и команданта 101. ловачко-авијацијске ескадриле, начелника штаба Команде 204. ваздухопловне бригаде, а од 2019. године је командант 204. ваздухопловне бригаде. Одликован је од стране председника Републике сребрном медаљом за заслуге, а носилац је и Златног летачког знака, Војне споменице „Двадесетогодишњица одбране отаџбине од НАТО агресије“, војних спомен-медаља за учешће у борбеним дејствима у СФРЈ и СРЈ, као и Војне спомен-медаље за доприност систему одбране.

Бригадни генерал Зоран Продановић завршио је Генералштабно усавршавање 2013. године. У чин пуковника унапређен је 2014. године. Био је на дужностима начелник штаба 98. ваздухопловне бригаде, заменика команданта 98. ваздухопловне бригаде, а од 2020. године је командант 98. ваздухопловне бригаде. Носилац је Војне споменице „Двадесетогодишњица одбране отаџбине од НАТО агресије“, Војне спомен-медаље за изузетне резултате у војној служби за официра – први пут и Војне спомен-медаље за учешће у борбеним дејствима – СРЈ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)