"КОВИД 19 НИЈЕ ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА!": Кисић Тепавчевић оштро одговорила водитељу

Novosti online

28. 11. 2020. у 10:15

ЕПИДЕМИОЛОШКА ситуација у Србији је све тежа из дана у дан, а др Дарија Кисић Тепавчевић се осврнула на јучерашњи дан и велике гужве поводом црног петка.

КОВИД 19 НИЈЕ ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА!: Кисић Тепавчевић оштро одговорила водитељу

Фото: Принтскрин

Министарка за рад и социјална питања, била је гост јутарњем програму на ТВ Првој, где је објаснила каква је ситуација у домовима за старе и установама.

А на питање имамо ли разлога да стрепимо, какав нас дан очекује, министарка је имала оштар одговор:

- Ковид-19 није временска прогноза. Ситуација је таква кава јесте, од почетка пандемије детектујемо највећи број заражених, хоспитализованих и смртних случајева. На респитаторима је више од 250 са потенцијалом смртног исхода. Ако гледамо број хоспитализованих и оних који су отпуштени из болнице имамо плус 300 пацијената. Сваки дан нам треба 300 кревета. Чињеница је да тестирано највећи број људи, али то говори да је ситуација озбиљна.

Кисић Тепавчевић прокоментарисача је и црни петак, као и огромне гужве у тржним центрима.

- Слике које смо видели, мене су лично растужиле. Уколико се маске носе на исправан начин то је значајан вид превенције. Не носи се маска због контроле, већ због сопственог здравља -  прокоментарисала је. 

- Очигледно је да ће се одразити на епидемиолошку ситуацију. Ако се већи део становништва буде придржавао мера, за 10-ак дана можемо да очекујемо резултате - напоменула је - истакла је Кисић Тепавчевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)