КАКАВ ЈЕ ОВО ГЕСТ! Србин из Минесоте купио кућу на Руднику и новац уплатио за Анику - поклониће јој је за 18. рођендан! (ВИДЕО)

Новости онлајн

27. 11. 2020. у 12:54

КАКАВ ЈЕ ОВО ГЕСТ! Србин из Минесоте купио кућу на Руднику и новац уплатио за Анику - поклониће јој је за 18. рођендан! (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен/Јутјуб/RTS Sajt - Zvanični kanal

АКЦИЈА прикупљања помоћи за лечење двогодишње Анике Манић је увелико у току. Када су брат и сестра Милош и Биљана из Горњег Милановца понудили своју породичну кућу на Руднику да би се скупила средства за Аникино лечење, без оклевања се јавио наш човек из америчке савезне државе Минесота – Спасоје Цвијетиновић.

Спасоје Цвијетиновић рекао је да му је било врло емотивно тешко када је видео да брат и сестра преко лицитације продају кућу за Анику.

- Нисам размишљао, знао сам да ћемо нешто да урадимо само је питање било колико можемо да помогнемо. Чуо сам се са супругом, договорили смо се, назвао сам путем броја који су оставили, договорили смо се како да урадимо - испричао је хумани Србин из Минесоте.

Почетна цена куће на лицитацији је била 4.000 евра, а Спасоје и његова супруга одмах су рекли Милошу и Биљани да ће дати 8.000 евра.

Спасоје је имао и поруку за малу Анику:

- Једног дана ћемо да попијемо кафу на Руднику у њеној кући. У ту кућу ћемо вероватно понекад доћи. Тренутно је најбитније Аникино здравље, а кућу ћемо временом да реновирамо и средимо да имамо некад кад дођемо током годишњег одмора. За Аникин 18. рођендан планирамо да ту кућу њој поклонимо - испричао је Спасоје за РТС.

Двогодишња Аника Манић болује од ретке болести – спиналне мускуларне атрофије. Од свог другог месеца Аника прима терапију која може да успори прогрес болести. На жалост, њено дисање је све слабије и потребно је више апарата и помоћи да се одржи у животу. 

Лек "Золгенсма" који треба Аники је најскупљи лек на свету који кошта невероватних 2,1 милиона евра.  

Фото: Приватна архива

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)