"СИТУАЦИЈА ИЗУЗЕТНО ТЕШКА": Векић - болнице су пуне, Војводина најугроженија после Београда

Тањуг

26. 11. 2020. у 19:49

СИТУАЦИЈА ИЗУЗЕТНО ТЕШКА: Векић - болнице су пуне, Војводина најугроженија после Београда

Фото: Принтсцреен

ДРЖАВНИ секретар у Министарству здравља Берислав Векић изјавио је вечерас да је ситуација у Србији у вези са вирусом корона изузетно тешка и истакао да је Војводина, после Београда, најугроженије подручје.

- После Београда најугроженије подручје је Војводина. Остао је још одређени број места у Сремској Митровици, ка Сенти и Сомбору. Затим следе Крагујевац и Ниш. Генерално је изузетно тешка и озбиљна ситуација - рекао је Векић за ТВ Пинк.

Он је, након посете привременој ковид болници у Арени, рекао да је Арена пуна, како и све друге београдске болнице.

Векић је истакао да су лекари у обавези да два пута дневно иду у визите како би се ослободило колико год је могуће места у болници да би могли да се приме нови пацијенти.

- Оперативни тим Министарства здравља је у сталној комуникацији са директорима и дежурнима у здравственим установама. Сада дистрибуирамо пацијенете из Београда колима Хитне помоћи ка Меркур болници у Врњачкој бањи и прихватним болницама у Нишу и Сокобањи - рекао је Векић.

Он је додао да расте број заражених здравствених радника и истакао да је око 2.150 здравствених радника и других радника који опслужују здравствене установе тренутно ван строја.

Векић је истакао да су здравствени радници јако уморни и апеловао на грађане да остану код куће, носе маске, држе дистанцу и воде рачуна о хигијени.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)