БРАНКО РУЖИЋ: Апсурдно да се позивају директори школа на саслушања зато што поштују мере Кризног штаба, тога више неће бити

Novosti online

25. 11. 2020. у 11:13

БРАНКО РУЖИЋ: Апсурдно да се позивају директори школа на саслушања зато што поштују мере Кризног штаба, тога више неће бити

Бранко Ружић / Фото Танјуг

ПРВИ потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић састао се данас са председником Друштва директора Србије и директором Друге економске школе Дејаном Недићем и чланом Управног одбора Друштва и директором Земунске гимназије Милошем Бјелановићем поводом недавних разговора, које је полиција, по налогу Тужилаштва, обавила са неколико директора основних и средњих школа.

Ружић је нагласио да председница Владе Србије Ана Брнабић и он деле став да је апсурдно да се позивају директори школа на саслушања зато што поштују мере Кризног штаба и захтевају обавезно ношење маски као најважније средство заштите од вируса ковид19.

Министар је поручио да је, у сарадњи са Министарством правде, Тужилаштво, након сагледавања ситуације, донело одлуку о обустави поступка по предметној кривичној пријави.

- Даљих оваквих разговора са директорима неће бити - казао је Ружић.

Он је додао да је јако захвалан на посвећености свих запослених у просвети да се одржи васпитно-образовни систем, као и дисциплина која чини да школе не буду место веће трансмисије вируса.

Недић и Бјелановић захвалили су се у име директора и председници владе и првом потпредседнику и министру на разумевању и разјашњавању недоумице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)