БРОЈ УМРЛИХ ЋЕ МОЖДА БИТИ ТРОЦИФРЕН: Доктор Кон причао о данашњој седници Кризног штаба, па изнео озбиљно упозорење

Novosti online

25. 11. 2020. у 10:12

БРОЈ УМРЛИХ ЋЕ МОЖДА БИТИ ТРОЦИФРЕН: Доктор Кон причао о данашњој седници Кризног штаба, па изнео озбиљно упозорење

Фото: З. Јовановић

БРОЈ умрлих ће расти и то је потпуно математички јасно. То ћемо видети и у наредних пар недеља и тај број ће бити можда и троцифрен - рекао је у укључењу у јутрањи програм на телевизији Прва епидемиолог и члан Кризног штаба др Предраг Кон.

Др Кон је објаснио и које ће то бити главне теме на данашњем заседању Кризног штаба, а једна од главних тачака о којима ће се дискутовати јесте прелазак на онлајн наставу у школама у Србији.

- Ми не говоримо о престанку рада школа, него о краткотрајном преласку, од недељу дана, на онлајн наставу. То је све. Што се тиче зимског распуста, о томе треба да се настави да се говори. Треба спречити интерференцију грипа и ковида, јер грип још није кренуо - реко је др Кон.

Епидемиолог је објаснио и да ће важне теме бити и вакцине против корона вируса и распарава о томе каква је реализација прописаних мера до сада, али и процена стања. Др Кон је оптимистичан, те је напоменуо да је се види помак у епидемиолошкој ситуацији и то поготово у престоници, али и да имамо ефекат "преливања" зараза на југ Србије и Војводину.

Упитан како он ово стање види позитивно и као "преливање", док његов колега из Кризног штаба, др Срђа Јанковић, сматра да се епидемија распламсава, Кон је дипломатски одговорио да су обојица на неки начин у праву.

- Ово је природни ток, ово нису последице мера, већ природан ток мера. Тек ћемо следеће недеље видети праве резултате - рекао је он.

Он је објаснио и да ће се онлајн настава увести независно од резултата које су мере до сада дале јер "не треба да се чека и то је нешто што треба симултано да се уведе".

Кон је на крају прокоментарисао и стање у окружењу и рекао да то није за поређење и да није такмичење.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)