ВУЧИЋ О НАПАДИМА НА СРПСКУ ЦРКВУ: Да ли је то морално?

Novosti online

24. 11. 2020. у 23:03

ВУЧИЋ О НАПАДИМА НА СРПСКУ ЦРКВУ: Да ли је то морално?

Фото: Тањуг

КАДА је реч о захтеву тужиоца да покрене поступак против српске цркве, председник Србије Александар Вучић каже да свако има право да ради шта хоће, али да се поставља питање да ли је то морално.

- Трудио сам се и на сахрани патријарха да све време носим маску и да тако дам пример другима. За мене је занимљиво да о томе говоре они који су заузимали Скупштину, викали, окупљали се без маски, упозоравани да то не раде, а они говорили да причамо глупости и да корона није болест - каже Вучић.

Истиче да је реч о људима којима се није допадало то што је неко рекао да су лопови и позивали су на демонстрације усред полицијског часа.

- А данас нам соле памет како да се понашамо - каже Вучић. Додаје да закон треба да је исти за све, а да тужиоци знају свој посао.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (15)

Ipak

28.11.2020. 17:31

@Zeljko85 - Meni je žao osoba koje idu protiv Boga, bilo preko crkve, džamije ili ma koje religije. Jedno je Zaista verovati u Boga, a drugo je biti viđen u svetoj kući (crkva, džamija i sl.) da bi drugima pokazali kako tobož verujete. To je isto kao kad se oblačite kod kineza, pa idete u šoping centre da vas vide da tamo kupujete.

Ivana

24.11.2020. 23:47

SPC nije učestvovala u ubistvima već je SPC stradala tokom ratova devedesetih na teritoriji KiM. Vreme je da se prestanu napadu na SPC, i sve moguće svetinje. Već da se njihova UČK jednom za sva vremena osude, najviše su oni krivi za terorizam, jer pored Srba su ubijali i Albance.