ШТА АКО БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ ПРЕЂЕ 1.500? Вучић одговорио на питање о увођењу ванредног стања

Novosti online

28. 10. 2020. у 14:03

ШТА АКО БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ ПРЕЂЕ 1.500? Вучић одговорио на питање о увођењу ванредног стања

Фото: Н. Карлић

ВАНРЕДНО стање као опција увек постоји, али је боље да не размишљамо о њему, већ о томе како да то стање избегнемо, поручио је данас председник Александар Вучић и приметио да за сада није потребно ванредно стање, већ да се постојеће мере стриктно поштују.

Он је тако одговорио на питање да ли би, иако се за сада не размишља о ванредном стању, најоштрије мере могле да буду размотрене ако број заражених у дану пређе 1.500, будући да о томе говоре поједини епидемиолози, попут Предрага Кона и Бранислава Тиодоровић.

-О мерама одлучује Кризни штаб, а држава ће да их подржи. То су веома одговорни људи, и Кон и Тиодоровић, који боље него ја знају. Само што ми морамо да исплатимо и плате и пензије и зато је боје да не долазимо у такву ситуацију-рекао је Вучић.

Како је навео, таква опција увек постоји, али је боље да се не размишља о њој, већ о томе како да се та опција избегне, додајући да и када се спомиње или уводи ванредно стање, нико то не ради зато што то воли или некоме прети, већ зато што постоји страх и брига за животе људи.

-Не мислите да је у Француској уведено зато што неко ужива у томе да не раде бистори на Шанзелизеу? Не, већ зато што умире преко 500 људи дневно-рекао је Вучић.

Додао је да ће се, уколико и када то тога дођуе, разговарати са људима и здравственог система, јер то, истиче, никада није била политичка одлука.

-Није довољно примењено оно што је већ донето и зато морамо да будемо оштрији и озбиљнији у спровођењу мера које су већ на снази-поручио је председник.

Додао је и да је посао државе да набави оно што струка тражи, ремдесивирр, хлорокин, вакцине, респираторе, све што је потребно да се заштите животи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (29)

vuk

28.10.2020. 17:43

Dve opcije - pustite mlade da se svi zaraze i preleze,posle toga nece imati ko da prenosi koronu.Pri tome maksimalno zastitite stare i rizicne. Druga opcija - zatvorite sve kafice, restorane , nocne klubove i dajte propisanu naknadu svim vlasnicima zbog izgubljenog posla. Ja sam uveren da je bolje dati milion dolara ugostiteljima , nego milion na troskove lecenja.