КОРОНА СЕ ШИРИ ПО СРБИЈИ: Пресек стања по градовима, у болницама 530 људи

Novosti online

23. 10. 2020. у 15:37

КОРОНА СЕ ШИРИ ПО СРБИЈИ: Пресек стања по градовима, у болницама 530 људи

Фото Тањуг

ДР Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је данас да је 530 пацијената оболелих од корона вируса тренутно хоспоталзиовано у болницама широм Србије.

Данас је укупно потврђено 579 оболелих - у Београду највећи број, њих 286 или укупно 49 одсто, у Крагујевцу 40 или седам одсто од укупног броја оболелих, Новом Саду 18, Шапцу 17, Прејпољу 16, Ваљеву 14, Нишу 13, Бору 11...

Др Кисић је додала и да свакодневно око 40 особа више буде смештено у болнице него отпуштено што је важно када је реч о попуњености болничких капацитета.

- Све општине су потврдиле лабороторијски потврђене случајеве што значи да заражених има широм наше земље. Око 15 одсто заражених захтева хоспитализацију. Око 85% заражених је у старосној групи до 60 година - рекла је она.

Тренутно у болници Драгиша Мишовић на лечењу је и десеторо деце и шест мајки, док тренутно нема зарађених трудница , саопштила је докторка Дарија Кисић Тепавчевић.

Према речима директорке КБЦ Бежанијска Коса Марија Здравковић "данас је отпуштен пацијен који је провео 41 дан на респиратору".

- Укупно 155 пацијента имамо на данашњи дан у КБЦ Бежанијска коса. Већина их има средње тешку здравствену слику и сви се добро опорављају. Данас смо отпустили пацијента који је провео 41 дана на респиратору. 14 је на интензивној нези, од чега је 6 на респиратору - рекла је она.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)