ТЕНКОВИ СА КОШАРА У КРУШЕВЦУ: Т-55 у касарни “Цар Лазар” и на Слободишту

С. БАБОВИЋ

20. 10. 2020. у 08:28

ТЕНКОВИ СА КОШАРА У КРУШЕВЦУ: Т-55 у касарни “Цар Лазар” и на Слободишту

Спомен соба у касарни / Фото: ГУ

ДВА тенка Т-55,коришћена у борбама у реону карауле “Кошаре” биће допремљена и смештена у касарни “Цар Лазар” и на Слободишту у Крушевцу, речено је приликом обележавања Дана Команде за развој Расинске бригаде.

Команда за развој РБ намењена је успостављању основа за нарастање и развијање оперативних способности ратне јединице и има задатке који се односе на изградњу оперативних способности, логистичку подршку и обезбеђење објеката, покретних средстава и људства.

Формирана је 1. децембра 2011. и наставља традицију херојске 125. моторизоване бригаде.На јучерашњи дан,1918.године, српска војска је завршила операције ослобођења Крушевца од бугарских и аустроугарских окупатора, при чему је војну окосницу у овим борбама представљао 12. пешадијски пук „Цар Лазар“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Čarapan

20.10.2020. 09:35

Legendarna 125 brigada je povučena sa Kosova u Kruševac posle Kumanovskog ptpisisivanja.A brigada iz Kruševca koja je učestvivala u operacijama u Metohiji zna kako se sramno ponela.Ja sam jedan od učesnika koji je ostao u brigadi do kraja vojnih operacija.