ОВО ЈЕ ПРЕСЕК ЗАРАЖЕНИХ ПО ГРАДОВИМА: Београд и даље највеће жариште - ове две бројке посебно забрињавају

Новости онлајн

19. 10. 2020. у 16:34

ОВО ЈЕ ПРЕСЕК ЗАРАЖЕНИХ ПО ГРАДОВИМА: Београд и даље највеће жариште - ове две бројке посебно забрињавају

Маске се носе и на отвореном / Фото АП

КОРОНА клацкалица у Србији се наставља, са јучерашњих 214 новозаражених и Коновим коефицијентом од 6,43 одсто, "пали" смо на 122, и прихватљивим односом броја заражених у односу на број тестираних (данас износи 2,1 одсто), али је један податак забрињавајући.

Наиме, од укупно 122 нова случаја заразе, њих чак 88 инфицирано је у Београду, што је невероватних 72 одсто.

Што се осталих делова Србије тиче, у Новом Саду и Ваљеву регистровано је по 7 случајева, у Пријепољу 3, док је у другим градовима тај број нижи.

Иначе, престоница, као град са највише становника и највећом циркулацијом и људи, али и вируса, већ недељама је први на лист по броју новозражених, а још једна бројка је у престоници критична.

Фото: Принтсцреен

Наиме, како је данас, гостујући у јутарњем програму РТС-а, рекао др Предраг Кон, у Београду је више од 100 заражених на 100.000 становника, док је гледано за целу Србију, тај број далеко мањи - 30 на 100.000 становника.

Све је горе, нарочито у Београду

- Сада је неповољна ситуација. Из несигурне је прешла у неповољну. Није тако у целој Србији, али Београд вуче и повлачи све остале – истакао је јутрос др Кон.

Када је реч о поновном затварању и пооштравању мера, др Кон је рекао то није немогуће.

- Искрено се надам да тако нешто неће бити на дневном реду. Чињеница је да морамо да поштујемо мере да би тако нешто избегли. Нагло погоршање није немогуће. Потенцијал за преношење је троструко већи него што је био, то не можемо да игнроришемо. Имамо бољу ситуацију него код осталих, а са друге стране погоршава се и то првенствено у Београду – објаснио је он.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)