МИНИСТАР ЂОРЂЕВИЋ: Одузимање деце може да наложи само суд, сиромаштво никада није било разлог за то

Танјуг

17. 10. 2020. у 15:57

МИНИСТАР ЂОРЂЕВИЋ: Одузимање деце може да наложи само суд, сиромаштво никада није било разлог за то

Танјуг

НИЈЕДАН закон у Србији није и неће бити донет да би се некоме одузимала деца, каже члан Председништва СНС и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и наводи да сиромаштво никада није било разлог за одузимање деце.

Министар је то рекао коментаришући наводе у појединим медијима да се спрема доношење Закона о правима детета којим би центри за социјални рад могли одузимати децу без судске одлуке.

Како је саопштено, министар је истакао да разлог за одузимање деце никада није био сиромаштво и да одузимање деце може да наложи суд, никако центар за социјални рад.

Каже да су наводи који алудирају на тако нешто "потпуна будалаштина" за које заиста не зна ни који мозак је могао да их смисли.

"Обмањивање јавности причањем језивих лажи и изазивање панике су једино што опозиција уме добро да ради, али зар онда није потпуно јасно да све што чине раде само да би остварили своје циљеве и није их брига како то све утиче на грађане Србије", навео је министар.

Поручио је да су удари опозиције на породице, жене и децу њихов устаљени начин манипулисања и навео да су још једном потврдили да им ништа није свето.

"Доста више са тим, наши грађани морају да живе спокојно, да знају да су безбедни и да ова Влада све што ради, ради у њихову корист, а пре свега за лепшу будућност њихове деце и то је једина истина", истакао је Ђорђевић.

Додао је да Влада све што ради, ради да би се деца заштитила и да би им се омогућило да имају лепше детињство и бољу будућност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

rade

17.10.2020. 17:07

Koliko ukradenih beba je pronadjeno? Koliko direktora porodilista je uhapseno zbog organozovane kradje! Koji akuserski protokoli su pojacani za sprecavanje kradja beba? Zasto nema kamera u porodilistu kada nas vec vrebaju iza svakog coska?