НЕДОСТАЈЕ ЈОШ 400.000 ДОЛАРА: Наставља се акција прикупљања помоћи за малу Лану Јовановић из Раковца

Љ. П.

07. 10. 2020. у 12:12

ХУМАНИТАРНА акција за помоћ десетомесечној Лани Јовановић из Раковца код Беочина, оболелој од спиналне мишићне атрофије, а за коју се сакупља новац за лечење наставља се.

НЕДОСТАЈЕ ЈОШ 400.000 ДОЛАРА: Наставља се акција прикупљања помоћи за малу Лану Јовановић из Раковца

Фото: Приватна архива

До потребне суме, односно 2,1 милион долара колико је неопходно за спаносни, али најскупљи лек на свету „золгенсма“, недостаје још 400.000 долара.

Александра Јовановић, мајка малене Лане, каже да је њихов пост објављен пре неколико дана на друштвеним мрежама као изненађење, протумачен као да је сакупљен новац за девојчицино лечење. Али, нажалост, није тако.

- Изненађење је требало да буде један мали гест са наше стране. У знак захвалности свима што се труде и организују базаре, турнире и друге манифестације како би Лана добила спасоносни лек, објавили смо тај пост – објашњава девојчицина мајка. - У том посту смо навели и да је нашој ћеркици уграђен пег и да ће јој он помоћи да напредује и да поврати снагу.

Зато је упућен апел да се Лани да шанса, да пег постане прошлост. Има још доста тога да се уради док се не крене у болницу по генску терапију.

Сви који желе да помогну девојчици да што пре добије спасосносни лек, могу то учинити слањем СМС поруке 808 на 3030.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)