ОКУПЉАЊЕ ДО ПЕТ ЛИЦА,У КАФИЋИМА ПО ДВОЈЕ ЗА СТОЛОМ: Ево шта се сме, а шта не у општини где је поново уведена ванредна ситуација

С.БАБОВИЋ

01. 10. 2020. у 21:54

ПРОГЛАШЕЊЕ ванредне ситуације у Трстенику,које је уследило након погоршања епидимиолошке слике у овој општини подразумева и пооштровања мера у борби против КОВИД-19.Тако је Штаб за ванредне ситуације донео забрану окупљања у затвореном и отвореном простору више од пет лица, уколико није могуће обезбедити физичку дистанцу од два метра и одговарајуће мере личне заштите.

ОКУПЉАЊЕ ДО ПЕТ ЛИЦА,У КАФИЋИМА ПО ДВОЈЕ ЗА СТОЛОМ: Ево шта се сме, а шта не у општини где је поново уведена ванредна ситуација

Фото: С.Бабовић

У јавним парковима и игралиштима, као и током вежбања на отвореном простору дозвољено је окупљање до пет лица, уз одговарајуће мере личне заштите.Ношење заштитних маски или визира практично је обавеза у свим затвореним просторима (јавне установе, јавна предузећа, привредна друштва, банке, поште, трговински објекти, тржни објекти, кладионице, верски објекти и друге радне организације),а обавезно је и поштовање физичке дистанце од два метра.

Организовање свечаности,спортских и других забавних манифестација је такође забрањено, а забава по кафићима такође је ограничена. Радно време угоститељских објеката који немају башту и ноћних клубова, тако да ти објекти неће радити од 21 сат до 06 сати наредног дана.Ограничава се радно време угоститељских објеката који имају башту, тако да ти објекти неће пружати угоститељске услуге у затвореном делу објекта од 21 сат, а у отвореном делу објекта (башти) од 23 до 6 сати.

За једним столом не могу седети више од два лица, изузев ако су у питању родитељи и малолетна деца или лица која живе у заједничком домаћинству, уз обавезни размак од два метра између столова,а сви запослени су у обавези да носе заштитне маске и/или визире и рукавице, док су послодавци дужни да обезбеде адекватна средства за дезинфекцију руку која ће бити лако доступна. На улазу у објекат поставити дезо-баријере са одговарајућим дезинфекционом средством по препорукама Министарства здравља Републике Србије.

Родитељима је препоручено да чување деце организују мимо вртића, осим ако им то радне обавезе не дозвољавају, а Предшколској установи “Бисери” наложено је да спроведе све мере у складу са упуствима министарства.У свим образовним установама одлажу се окупљања, а испити би требало да се организују уз примену свих мера личне заштите.

Путници, возачи у градском превозу,као и таксисти обавезни су да носе заштитну опрему,  а мере заштите наложене су приликом верских обреда, у козметичким, фризерским салонима, салонима лепоте, фитнес-центрима и теретанама. Редовна дезинфекција потребна је у свим објектима јавне намене, на улицама,јавним површинама и стамбеним зградама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)