БАКА СОКА ЖИВИ У ОРОНУЛОЈ КУЋИ, САМА И ГЛАДНА: Преживљава од онога што јој други дају - нема чак ни фрижидер (ВИДЕО)

Новости онлајн

27. 09. 2020. у 21:20

БАКА СОКА ЖИВИ У ОРОНУЛОЈ КУЋИ, САМА И ГЛАДНА: Преживљава од онога што јој други дају - нема чак ни фрижидер (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен/Фацебоок/Dejan Marković Milošević

У ОРОНУЛОЈ, дотрајалој кући, далеко од града и главног пута, у селу Жуч, удаљеном 15 километара од Куршумлије живи бака Сока, сама, без деце и без примања, у нехуманим условима, преживљавајући од онога што јој други дају.

Ова старица слабо чује и неразговетно говори, а њену самоћу и тугу прекинули су добри људи који су прикупили основне животне намирнице којим су је снабдели. Соку је посетио хуманитарац из Куршумлије, Дејан Марковић Милошевић, који каже да ова старица у околини готово да нема комшије, али да се ипак нађе неко ко јој помогне.

- Нема ништа, ни децу, ни примања, ни башту. Посади лук и то је то, ништа... Познаници су ме замолили да идем да је посетим, да јој се нађемо. Када сам отишао тамо... то је да те душа заболи - прича Милошевић.

Како каже, преко своје организације успео је да прикупи за основне животне намирнице, како бака Сока више не би гладовала.

С обзиром на то да тешко говори, успела је само да се захвали хуманим људима који су прикупили храну за њу, јер више неће остати без оброка, а како Милошевић наводи, овој старици био би неопходан фрижидер, пре свега, како би имала где да чува храну.

Сока нема ни фрижидер, ни телевизор. Зидови у њеној старој кући попуцали су и дотрајали од ложења. У скромној собици са импровизованим столом, старим креветом и бетоном, на окрњеном зиду, стоје две иконе.

- Узбудила се када нас је видела, јер овде ретко свраћају људи - каже Дејан и додаје:

- Оваквих случајева као што је бака Сока је много. Свакодневно смо на терену, обилазимо старе, немоћне, болесне и уз помоћ хуманих људи носимо животне намирнице и помажемо на разне начине у складу са нашим могућностима - навео је Милошевић.

Он је истакао да, нажалост, немају довољно средства да реновирају кућу овој старици, али да је свака помоћ добродошла.

Подсетимо, Дејан је помогао и бака Живки из места код Куршумлије, која је такође живела у веома тешким условима и која је гладовала.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)