СВИ ПОСЛОВИ НА ЈЕДНОМ ШАЛТЕРУ: Отворено јединствено управно место у Власотинцу, позив општинама да се укључе у акцију

И. М. - Ј. Ж. С.

25. 09. 2020. у 17:43

СВИ ПОСЛОВИ НА ЈЕДНОМ ШАЛТЕРУ: Отворено јединствено управно место у Власотинцу, позив општинама да се укључе у акцију

Фото Танјуг

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић И председник општине Власотинце Братислав Петровић отворили су јединствено управно место, у простору некадашњег Услужног центра у згради општине.

Оно треба да олакша грађанима све процедуре за остваривање њихових права, без лутања од канцеларије до канцеларије. На шалтеру се добијају информације, подносе захтеви, а на истом месту се, у предвиђеном року, долази по решење о остваривању права.

Овакви пројекти су до сада остварени у девет локалних самоуправа. У првој фази било их је осам, а у овој новој Власотинце је друга, од додатних шест општина, које су добиле средства и реализовале пројекат.

- Суштина је да на једном месту омогућимо грађанима да остваре комуникацију са управом. Такође, општинска управа има значајну улогу у комуницирању између грађана и јавних предузећа и установа и добијање тих важних информација је веома значајан сегмент јединственог управног места – рекао је министар Ружић.

Он је подсетио је да је министарство које води, за четири године, са локалним самоуправама реализовало 210 различитих пројеката.

На шалтерима општинске управе Власотинце месечно се прими око 800 захтева грађана, а годишње се формира око 10.000 предмета.

За реализацију пројекта јединственог управног места у Власотинцу ресорно министарство издвојило је 6,5 милиона, а локална самоуправа 650.000 динара.

Министар државне управе и локалне самоуправе Србије Бранко Ружић нагласио је да је само у 2020. у ове сврхе опредељено 20 милиона динара и позвао локалне самоуправе да се пријаве и да својим грађанима омогуће да послове са управом обављају брзо и ефикасно на једном месту, без обиласка више различитих институција.

- Рок за пријаву је 5. октобар и ово је одлична прилика да уз подршку нашег Министарства градови и општине омогуће својим грађанима да њихов сусрет са управом буде још пријатнији - рекао је Ружућ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Anonimna

25.09.2020. 20:19

Sramota!!! 6,5 miliona za salter ?? Grad Vlasotince nista ne radi zbog gradjana i da bi gradjanima bilo nesto lakse, vec clanovi lokalne samouprave samo rade ono sto je za njih bolje i pune dzepove!!