СТИЖУ ИЗ ХОЛАНДИЈЕ, БИЋЕ ИХ И СА ТОРЛАКА: Ево када ћемо добити прве дозе вакцина против грипа

Танјуг

25. 09. 2020. у 11:36

СТИЖУ ИЗ ХОЛАНДИЈЕ, БИЋЕ ИХ И СА ТОРЛАКА: Ево када ћемо добити прве дозе вакцина против грипа

Фото: Приватна архива

ДИРЕКТОРКА РФЗО Сања Радојевић Шкодрић изјавила је данас да прве дозе вакцина против грипа стижу у Србију 1. октобра.

Преостале количине стићи ће током тог месеца.

Шкодрић је на ТВ Прва рекла да ће количине вакцина против грипа бити довољне за све који буду желели да се вакцинишу, а на грађанима је, каже, да се пријаве.

"Јуче је кренуо камион из Холандије са првим дозама за које смо склопили уговор. Реч је о 344.000 доза вакцина, а остале дозе ће стићи, па ће их бити довољно за све категорије - и за оне које подлежу обавезној имунизацији и за оне који буду желели да се вакцинишу", рекла је Шкодрић.

Она је навела да у овом тренутку има довољно медицинске опреме за борбу против ковида - 19 и додала да се Србија спремила у том смислу и за јесен.

"Све време од марта, од самог почетка смо се трудили да имамо довољне количине залиха. Сада није исто стање као у марту и априлу, када је био проблем, не само за Србију, већ за цео свет да се лако дође до опреме", рекла је Шкодрић.

Према њеним речима, у централном магацину се налази преко 1.000 респиратора, али и други апарати и сав потрошни материјал који је потребан за јединице интензивне неге, као и сва заштитна опрема.

"Имамо такође централни магацин и за лекове за ковид-19", поручила је Шкодрић.

Шкодрић је казала да постоји Радна група која се бави питањем вакцине против ковида-19.

"Вакцина која буде прва безбедна и регистрована од стране Агенције за лекове ће бити одмах присутна у Србији и бићемо међу првим земаљама којима ће бити доступна", рекла је директорка РФЗО.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Billy

25.09.2020. 12:04

Ne mogu da poverujem da vakcina stize iz Holandije. Pa Holandija je zadnja zemlja u svetu kojoj tereba verovati. Srbija i Srbi su najomrazenii u Holandiji. "Divan im je plan", dobro zaraditi i unistiti naciju! Zar je moguce da ste tako naivni. Pa Holandjani se najeze kad se spomene Srbija i sve srpsko. Verujte mi jer su oni nacija za koju se moze reci, "Ko ih nezna, skupo bi ih platio"!