НИЈЕ ВИШЕ МИХАЕЛ НЕГО МИХАЈЛО: Немац због Србије прешао у православље - Највеће поштовање и љубав осетио сам овде (ВИДЕО)

Новости онлајн

17. 09. 2020. у 17:52

НИЈЕ ВИШЕ МИХАЕЛ НЕГО  МИХАЈЛО: Немац због Србије прешао у православље - Највеће поштовање и љубав осетио сам овде (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен/Фацебоок/Зорица Марковић

МИХАЕЛ Буш (33) одлучио се да узме православну веру након вишедеценијског дружења са Србима.

Михаило каже да воли Србе и да га одушевљавају српска традиција, обичаји и вера, а посебно дружење са Србима јер "ту осећа највеће поштовање и љубав".

Иако је у браку са Немицом, Михајло не искључује могућност да се он и његова супруга поново венчају у Српској православној цркви. 

- Ја сам одушевљен Србима. Срби су много добри људи. Они су веома традиционални. Поштују себе и свој народ - прича Михаел, сада Михаило. Почетак новог духовног живота за младог Немца само је наставак оног о чему је читао последњих година.

Доста тога осетио је кроз дружење са Миланом Лончаром, својим кумом, и Сашом Пурешевићем, код ког ради као пословођа у Немачкој.

Он је долазио код мене на славу. То је било пре пет година. Био је одушевљен нашим обичајима. Касније је долазио за Божић. Са мном је ишао у цркву и упознао се са нашим обичајима. Све му се то веома допало и онда је одлучио да се крсти у нашој цркви. Сећам се када ми је рекао да му је то жеља, то вече смо се напили - присећа се Милан Лончар.

Свежи православац бројаницу и крст носи са собом. Увек наглашава да је његова вера и љубав према Србима искрена и чиста.

- Они су ме везали за себе и ја сам једне вечери одлучио да будем њихов брат. Највеће поштовање и љубав осетио сам међу Србима - прича сада већ одушевљено.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (19)

Goran

18.09.2020. 03:50

Ovaj Osecaj, komentar ovog coveka Mihajla ( Mihaell) svima treba da pokaze i potvrdi da je ljudcka ljubav nesto naj lepse na svetu. Ljudcka ljubav (razumevanje, postovanje, respekt ) koju su pokazali njegov kum, MIlan i Sasa a pri tom ne zaboraviti ko si i odakle si . Ja to radim celog zivota..... radi te i Vi, osecacete se bogatijim ispunjenijim. A nije iskljuceno da je prepoznao svoje korene ....... to ja, srecem vrlo cesto.