ДА ЛИ ЈЕ ДЕЦУ ТРЕБАЛО ВРАТИТИ У ШКОЛЕ? Огласила се докторка Кисић

Tanjug

06. 09. 2020. у 11:26

ДА ЛИ ЈЕ ДЕЦУ ТРЕБАЛО ВРАТИТИ У ШКОЛЕ? Огласила се докторка Кисић

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

ЕПИДЕМИОЛОГ др Дарија Кисић Тепавчевић сматра да је одлука о повратку деце у школе оправдана.

- Имамо нови вирус на кога смо сви осетљиви или смо макар били на почетку. Исто тако, не знамо ништа о дужини трајања имунитета. Не препознаје сезону. Преноси се на најлакши начин. Имајући све те чињенице у виду, нико не зна колико ће овај вирус бити међу нама - рекла је Кисић Тепавчевић за ТВ Прва.

Она је указала да су се сазнања о корона вирусу мењала временом, али да се није мењао начин превенције.

- Која је опција, да кажемо да ће бити школовање на даљину наредних година - упитала је Кисић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

IG

06.09.2020. 14:04

Сад се то питаш?? Господе, епидемиолог си по струци осим ако ниси то промуљала, и ти тек сад постављаш питање да ли је било паметно ставити децу у школе једне поред других у затвореном простору?? Куда иде ово..

Dejan

06.09.2020. 21:54

Deca treba da budu u skoli i sve treba normalno da fukcionise jer od ove korone nema nista,ljudi svatite da je ovo smesno i pustite vise te gluposti daj da zivimo kao ljudi,ko se plasi neka sedi kuci i neka se cuva.

Deki

07.09.2020. 11:42

Apsolutno trebala je da bude nastava na daljinu sve dok je korona.Eventualno mogli su ucenici u manjim grupama da dolaze u skolu da odgovaraju.Menjaju pravila.Ucenica u sestom razredu ima koronu trebali su svi nastavnici i ucenici da idu u karantin.A to znaci da se skola zatvori.Kazu samo dete u karantin a ostali da nose maske.Sram vas bilo ugrozavate zivote svih u skoli.Treba za to da odgovarate pred zakonom.