РОДИТЕЉИ ЗАРАЖЕНИ КОРОНОМ: Ученица из Крагујевца није тестирана, налази се у изолацији

Љ.Б.

03. 09. 2020. у 13:28

РОДИТЕЉИ ЗАРАЖЕНИ КОРОНОМ: Ученица из Крагујевца није тестирана, налази се у изолацији

Фото: П. Милошевић

ЈЕДНА ученица Основне школе "Наталија Нана Недељковић" у Крагујевцу налази се у изолацији, јер се испоставило да су њени родитељи заражени корона вирусом.

Епидемиолог др Предраг Делић из Института за јавно здравље Крагујевац потврдио је за Тањуг да девојчица није тестирана, али да се налази у изолацији.

- Обавестила ме је директорка школе да је једна девојчица позивитна, а ту информацију је добила од разредног старешине, којег је родитељ обавестио да је позитиван. То је погрешно пренето да је девојчица позитивна, али позитивни су њени отац и мајка - рекао је Делић. Он је додао да је девојчица 1. септембра, док су родитељи чекали резултате, који су стигли тог дана, отишла у школу, и да је ту направљен пропуст.

Директорка је, каже, реаговала мислећи да је дете позитивно, али су позитивни родитељи.

- Дете је у изолацији. Оно не може да буде тестирано у овом тренутку, јер нема никаквих симптома. Ако се појаве симптоми, и она ће бити тестирана, како се утврдило да је присутан вирус и код ње - рекао је Делић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

vuk

03.09.2020. 14:22

Polazak u skole je svestan rizik.Sanse da je neko pozitivan nisu nula. Najcesce su to asimptomatski slucajevi pa ih nije moguce otkriti merenjem temperature.Dakle najvecu ulogu imaju roditelji.Oni trebaju da imaju veoma jasne instrukcije sta da rade ako nisu sigurni da li je dete pozitivno.To mora biti veoma jednostavna procedura, cak iako povlaci rizik od zloupotrebe da dete ne ide u skolu. Nemojte misliti da je manji haos u drugim zemljama.