ДОКТОРКА ГРУЈИЧИЋ УПОЗОРИЛА СВЕ МЛАДЕ МУШКАРЦЕ: Ако имате благу температуру морате обавезно ово да урадите

Новости онлајн

02. 09. 2020. у 17:29

ДОКТОРКА ГРУЈИЧИЋ УПОЗОРИЛА СВЕ МЛАДЕ МУШКАРЦЕ: Ако имате благу температуру морате обавезно ово да урадите

Др Даница Грујичић / Фото Н. Скендерија

НАЧЕЛНИЦА за неуроонкологију Клинике за неурохирургију КЦС др Даница Грујичић вратила се на посао, као што је и обећала, после оздрављења и опоравка од корона вируса.

Гостујући на телевизији "Прва" Даница Грујичић је рекла да се заразила на сахрани на којој је био велики број људи на малом простору који нису држали дистанцу и често су скидали маску.

Она је рекла да је у претходном периоду у Србији био заражен већи број млађих мушкараца, а неки од њих су били на респираторима, због чега им је упутила важан савет.

- Мој савет младим мушкарцима је да када осетите малу температуру, иако то може бити обична прехлада, морате мислити на ковид. Испоставило се да је згрушавање крви однело највећи број живота, а лекар ће вам рећи да ли да пијете фраксипарин или неки други лек за разређивање крви - рекла је Грујичић.

Истакла је да је јако важно носити маску, одржавати хигијену, али "за сада се треба још месец-два придржавати".

- Следеће године мислим да ће ово бити обичан грип. Јако је важно имати добар имуни систем. Много већи проценат људи је био без икаквих симптома, надамо се да достижемо имунитет, ако се не појави неки ковид 20 - рекла је Даница Грујичић.

(Прва)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Boban

03.09.2020. 22:16

Protiv zgrušavanja je dobar kardioaspirin. To kao prvo a kao drugo može li ta ista doktorka da objasni kako to da od marta nisam nikad nosio masku, bio sa ljudima zbog poslovnih obaveza i nisam se zarazio koronom.Ja imam svoju teoriju ali bi hteo mišljenje stručnih lica. Ispade da sam super biće sa imunim sistemom