МИНИСТАР ЂОРЂЕВИЋ: Лепо васпитање и добро образовање имају кључну улогу у дечијем одрастању

Ј. Ж. С.

01. 09. 2020. у 12:17

МИНИСТАР ЂОРЂЕВИЋ: Лепо васпитање и добро образовање имају кључну улогу у дечијем одрастању

Фото: Министарство

ЛЕПО васпитање деце и добро образовање имају кључну улогу у дечијем одрастању односно креирању путање којом ће даље ходати кроз живот као одрасли људи.

Срећан полазак у школу желим свој деци у Србији, да вредно уче и буду добри ђаци, поручио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић приликом посете Заводу за васпитање деце и омладине Београд поводом почетка школске године.


Он је нагласио да је задатак не само запослених у овој установи, већ свих  да деци пружимо све што је неопходно за срећно детињство и да поштујемо њихова права.
- Увођењем дечијег омбудсмана и усвајањем Закона о дечијој заштити, сигуран сам да ће положај деце у Србији бити знатно унапређен - рекао је министар.

У Завод се смештају млади оба пола, узраста од 14 до 18 година, а којима је изречена судска васпитна мера. Такође, смештај се обезбеђује и деци млађој од 14 година, и то по решењу органа старатељства, а који имају проблеме у понашању. Поред наведеног, пружа се смештај за малолетне стране држављане који су без пратње родитеља пронађени на територији Републике Србије.

Фото: Министарство

 

- Тренутно је на смештају 24 корисника, двоје корисника похађа четврти разред ШОСО „Вожд“, док остала деца, похађају више разреде, односно средње образовање ШОСО „Вожд“. Наставићемо и у наредном периоду свима њима да обезбеђујемо подршку и помоћ како би превазишли изазове пред којима се налазе - поручио је министар.


Ђорђевић је рекао да је у сарадњи за Канцеларијом за управљањем јавним улагањима, у току завршна фаза израде пројекта за реконструкцију комплетног објекта Завода, а чији почетак радова се очекује у наредној години.

- Циљ нам је обезбеђивање услуге корисницима на највишем могућем нивоу и бољих услова рада за запослене. Ово ће бити још једна у низу реконструкција у систему социјалне заштите, која ће значајно побољшати услове боравка деце и квалитет третмана и стручног рада - закључио је министар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)