У ЕГИПАТ МОЖЕТЕ БЕЗ ПЦР ТЕСТА: Ево зашто домаће агенције то никако не саветују

Novosti online

31. 08. 2020. у 12:42

У ЕГИПАТ МОЖЕТЕ БЕЗ ПЦР ТЕСТА: Ево зашто домаће агенције то никако не саветују

Фото:

ЕГИПАТ ће од сутра увести обавезан ПЦР тест за улазак у ту земљу, који не сме бити старији од 48 сати. Нажалост, због чињенице да Египат уводи тестове многи чартери према Хургади и Шарм ел Шеику се укидају, а одлазак ће бити могућ преко авио-компаније АирЦаиро.

Ипак, једна закчољица постоји - путник из Србије може кренути без ПЦР теста, али ће онда морати да плати обавезан тест који кошта 25 евра на аеродрому дестинацији на коју стиже.

Из једне водеће београдске агенције, тако нешто се никако не препоручује путницима, будући да у случају позитивног исхода теста морају бити у хотелском карантину, преноси Телеграф.рс.

У Хургади конкретно, 50 одсто хотела мора бити ослобођено за потенцијални карантин, а само преосталих 50 одсто се користи за потребе гостију.

Стога упркос могућности да се тест уради јефтиније на самој дестинацији, препорука је да се он обави у Србији како не би дошло до неочекиваних изненађења.

Такође, треба узети у обзир и чињеницу да су египатски аеродроми помало хаотични, као и да се слабије можете споразумети са запосленима који нису баш вешти у енглеском.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)