ДАРИЈА КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ УПОЗОРАВА! Смањује се број заражених, али то не значи да је вирус мање присутан

Новости онлине

30. 08. 2020. у 20:03

ДАРИЈА КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ УПОЗОРАВА! Смањује се број заражених, али то не значи да је вирус мање присутан

Фото: Танјуг

ДАРИЈА Кисић Тепавчевић каже за РТС да је, без обзира што бројеви охрабрују, вирус још присутан, и упозорава да је и сада итекако могуће добити инфекцију са најтежим компликацијама.

Заменица директора Института "Батут", Дарија Кисић Тепавчевић говорила је у Дневнику РТС-а о епидемиолошкој ситуацији у Србији, смањењу броја заражених, али и повећању броја пацијената на респираторима.

Рекла је да бројеви сведоче да је сваки дан мање лабораторијски потврђених случајева.

- Међутим, то апсолутно не значи да вирус није присутан у циркулацији, не значи ни да је мање присутан ни да му је мањи степен активности, него је укупан број лабораторијски потврђених случајева директан одраз примене наших превентивних мера - истакла је Кисић Тепавчевићева.

Нагласила је да су се грађани показали, поготово претходних недеља, као изузетно одговорни и савесни.

Када је у питању пораст броја особа које се налазе на респиратору, Кисић Тепавчевићева указује да је и сада итекако могуће добити инфекцију са најтежим компликацијама.

- Без обзира што ови бројеви охрабрују, то треба да нам буде подстрек да опет апелујемо да користимо све превентивне мере како би што пре стали на крај овом вирусу - поручује Кисић Тепавчевићева.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)